2012-08-31 Dagen jag a...

2012-08-31 Dagen jag aldrig mer vill minnas och aldrig mer tänka på. Men denna dagen kommer jag bära med mig hela livet, men i en ryggsäck som förhoppningsvis blir lättare med tiden. Men jag känner mig halv, det är lixom inte JAG, det saknas en bit av mig, ett tomrum som aldrig kommer fyllas upp på samma sett igen. Det finns bara där som ett eko som hånar mig varje gång jag tänker på det... Skrattar åt mig och sneglar konstigt på mig när tårarna kommer. Ett eko som inte kommer kunna plockas bort av någon annan person än mig......

Jobbiga tider ...

Jobbiga tider just nu. Inte på topphumör direkt. Nä ush.. Tårarna har runnit sen lite över midnatt, inte sovit en blund på hela natten. Gick och la mig vid 7 nu i morse, vaknade vid halv 11 och ett tu tre så var tårarna där igen. Men jag inser nu att jag gjorde det rätta. Jag har en kompis som gick igenom samma sak som jag gör nu i början av sommaren. Jag tror du vet vem du är och antagligen oxå vad som då har hänt. Sen finns det nog några vänner som vi har gemensamt som kan "lista ut" vad det är. Ni som kan det vet det, och ni andra får klara er utan den vetskapen tills det släpps här. Detta är verkligen inget man längtar efter. Mår inte särskilt bra av denna händelsen, måste landa i mitt liv igen. Efter att jag har kommit in i ett normalt liv igen så kommer denna händelsen att skrivas här, från början till slut. Men just nu får ni nöja er med detta. Kommer antagligen inte blogga så mkt, pga detta. Men vi hörs!

Hej! ...

Hej! Har käkat, ska plugga lite till och sen väntar stallet! Ska ta Calle på en tur, låtsas som att ingen har hänt... Okej det är väll lite omöjligt, och kanske inte den rätta vägen att ta för att komma över det. Fast kanske det är det, upp till var och en själv antar jag. Nä men klart att man ska ha det med sig att han kan göra så igen, men samtidigt så tycker jag inte att man ska fega ur för mkt heller. Fast helt ärligt så vet jag inte om jag har något att "komma över" eller inte. Det märker jag nog när jag sitter upp. Iallafall, ska rida honom sen, feg eller inte så ska han ridas, av mig :) nä men det ska bli kul såklart!! Älskar ju mina småttingar :D (Calle ingår i småttingarna nu om ni undrar) ;)

Hej hej! Sitter här i matsalen och gör ing...

Hej hej! Sitter här i matsalen och gör ingenting tillsammans med mina kompisar. Uppdaterar sen!

"ner faller regnet, spolar Linda bort"

På väg till badet, börjar med idrått idag. Men kommer uppdatering sen, har inte tid nu ;)

från dröm till mardröm... till verklighet

red ut på calle idag.såååååhääär lyclig var jag. helt underbar barbacka runda i skritt trav och galopp!! red med ett leende större än kinesiska muren. det var det bästa på LÄNGE, eller kanske någonsin! men sen kom det som förstörde allt. både ridturen, minnena från turen, skratten, galopperna längs åkerkanten, den mysiga skritten och studsiga traven. ALLT var helt underbare, tills...

jag hade ridit nästan hela rundan, var kanske 500 meter hem. skrittar av honom, men plötsligt sätter han av i galopp. jag var på väg av, men så kaster han sig på det hållet som jag hängde på, och kom upp igen. för en sekund trodde jag faktiskt att jag skulle klara det, sitta kvar på honom och få stopp på honom. men nä. han gör ett jätte-bocksprång och jag sitter frame på halsen.

allt detta gick så snabbt så det var först nu pappa han reagera. han gick en bit bakom mig, så han kunde inte göra något men jag hjör honom ropa "ta tag i honom!!". men det var redan försent, för en halv sekud senare var jag någonstans mellan Calles rygg och marken.

sen, helt utan aning om vad som först hade hänt låg jag där på marken, visste inte om jag levde eller va död, skadad eller hel. hade verligen INGEN ANING.insåg att jag levde och satte mig upp, såg min häst försvinna ut på fältet i full galopp. jag reser mig upp, jag är hel! nästan... lite ont i svanskotan, annars... I´m fine.

men detta är verkligheten inom ridsporten, just face it. men man ska ju trilla av 100 ggr innan man är en riktig ryttare, ellerhur? nja... jag tror inte riktigt på det. klart att man får erfarenheter av att trilla av, men man är väll en bättre ryttare om man har balansen och kollen på hästen, ellerhur? aa, jag tycker iaf det.

men ska sova nu, godnatt

Helt okej väder

Sjönt, lagom varmt och det fläktar lite lagom i vinden. Perfekt väder! Superbra att rida i, inte för varm, inte för kallt. Ser fram emot dagens pass, ska bli roligt som alltid :D

Konstig rubrik, vet... Men det går att skr...

Konstig rubrik, vet... Men det går att skriva ett kort inlägg ändå. Astrött, kvällen har nästan bara varit biologi-läxa. Blöööööööö!!! Ska sova, vila ut och vakna pigg *host* och glad imorgon ;) godnatt! :)

...

Plugga Biologi är till och med tråkigare än det låter...

No title

Pluggar Biologi, "kul!!!!", nja... Men måste göras. Massa celler och grejer man ska lära sig. Nej, inte riktigt mitt intresse ;) det kommer upp en header MED STIL här så fort jag har tid att göra den, kommer bli asbra! så det är bara att hålla koll högst upp på sidan, för det kommer där så smånig om :D

Hej!

Dagen idag... Plugga biologi, och engelska. Kolla igenom spanska glosorna tills imorgon. Calle ska ridas, stallet ska fixas och jag ska duscha. Är hemma vis ca halv 4 idag. Nu ska vi ha SO, hörs sen.

Mot skolan!

img_7402 (MMS)

Mot skolan!

Godmorgon bloggen

Idag började min dag med att klockan ringde, och jag gick upp. Okej, riktigt så gick det inte till, jag znoozade några gånger oxå :P men det gör inget!! ;) åt frukost, ner i badrummet och gjorde mig iordning. Klädde på mig skolkläder m.m. Sminka mig, och sen stack jag till bussen. Och där är jag nu, nånstans mellan mitt hus och skolan. Vi börjar med vår första lektion uppe på badet, men snäll bussis som man har så släpper han mig utanför badet, annars hade jag blivit jättesen! I eftermiddag ska Calle ridas noggrant! Red ut på honom igår,skritt trav och galopp. Men idag ska han få jobba, lite bara lalla omkring i olika gpngarter på rakt spår, nej nej nej. ;) JOBBA :D

Ska ut och rida, hörs sen!

img_5137 (MMS)

Ska ut och rida, hörs sen!

provridningen

jag satt och red där på mina alldeles försmå shettisar för bara ca 2 år sen, utan resultat för att bli en bättre ryttare. klart att det var kul att rida dom oxå, men jag kännde att jag behövde ngt annat att jobba med, en större utmaning, en D-PONNY.

det var då, för ett och ett halft år sen som vi började leta efter en D-ponny. vi provred först 2 hästar, men ingen av dom kändes riktigt rätt. den första vi provred hette Cabana, sto på 148 cm, 8 år, otroligt fin och jättemysig... I SKRITTEN. så fort jag skulle börja trava henne så satte hon av i galopp och jag tappade all kontroll, hon började bocka, tror även att hon gjorde någon bakut-spark mitt i hela alltet. jag blev rädd, skockad och tappade mkt självförtroend vid den provriddningen. ändå hade jag kännt innan vi gick in på banan att DETTA ÄR RÄTT. -nej... jag vågade inte ens skritta den hästen själv, så den snälla systern som man har gick med mig några varv runt ridbanan. nej ush.. inget för mig... :/ denna häst ligger fortfarande ute till försäljning....

redan samma dag ringde vi på en annan häst. detta var ett Hafflinger-sto som ännnu bara var 4 eller 5 år gammal. dom bad oss att komma samma dag om vi hade möjligheten, och det är väll klart vi hade!! vi körde långt för att prova denna ponnyn som jag just nu tappat namnet helt på. en pigg liten varelse som bara var 143 cm hög och ej slutmätt. red henne i alla gångarterna, men me stor försiktighet med tanke på min förra lilla händelse när jag red Cabana. detta var en underbar häst, men för kraftig för min smak. hon var dessutom fortfarande unghäst och  var inte inhoppad. det blev ett nej även här. så vi tackade för oss och åkte hem.

det gick 2-3 veckor och så ropade mamma på mig utifrån vardagsrummet. jag gick ut och satte mig bredvid henne vid datorn och pappa satte sig i en stol mitt imot. hon visade mig den finaste varelse jag någonsin sett, en underbar ponny. allt i anonsen lät perfekt! RING RING RING skrek jag till pappa med mungiporna uppe vid öronen, och pappa ringde :D när lördagen äntligen kom begav vi oss mot skivarp laddade för en provridning. vi mötte ägaren, pratade en liten stund och begav oss mot hagen med grimskaft i handen. jag fick själv gå in i hagen och hämta honom, den finast ponnyn mina ögon nånsin sett. jag red honom i skritt trav och galopp, hoppade lite och fick en liten privat lektion i slutet. jag red på en ängel!

6 dagar senare hämtade vihonom, Carl-Filip hette han, "Calle". 148 cmhög, skimmel, 18 år. det ända som fanns inom mig var LYCKA. med hjälp av Calle ha jag byggt upp mitt självförtroend efter Cabana igen. men jag har även tappat det, när jag red Calle en sommardag för ca ett år sen. sakta byggde vi upp det igen, denna gången TILLSAMMANS MED HONOM. vi har inte bara förbättrat MITT själförtroende, vi har skapat ett nytt oxå... VÅRT.

Halloj!

Hem nu efter ytterligare en dag i skolan. Jag ska hem och göra lite läxor och så, slå upp datorn och göra ett längre inlägg sen, så håll koll! :D

Lovely place

img_7355 (MMS)

Lovely place

Godmorgon

img_5546 (MMS)

Godmorgon

Blir bättre uppdateringar imorgon, godnatt <3

img_2517 (MMS)

Blir bättre uppdateringar imorgon, godnatt <3

Tog denna idag, riktigt nöjd med den!

img_1642 (MMS)

Tog denna idag, riktigt nöjd med den!

Mot pubben, ska fira mamma :D

Mot pubben, ska fira mamma :D

Bjuder på en till

img_3352 (MMS)

Bjuder på en till

Smakprov av bilderna

Smakprov av bilderna

No title

Varit inne och fikat på Ecspresso House och fikar med mamma, Christel och Kalle. Riktigt gott. Sen åkte mamma och jag till Långa Bryggan i Bjäred, riktigt fint där. Kommer bilder sen. Mysig dag med mamma altså :))

Outfit today

img_9111 (MMS)

Outfit today

Grattis mamma <3

Idag fyller mamma år, grattis mammsi! Vi ska åka ut till bjäred och köpa glass vid långa bryggan, samt ta rn tur ut om vädret tillåter. Mysig dag med mamma på planen för dagen! :D

my house when you have a vision of heaven

img_7036 (MMS)

my house when you have a vision of heaven

Pink house

img_4631 (MMS)

Pink house

Genomkörare av dagen

Har varit ganska slö idag. Gick upp 5 i 11, gjorde mig i ordning, släppte ut hästarna och lite sånt. Halv 1 körde mamma och jag till Nova Lund. Köpte en almenacka och ett pennskrin till mig. Sen vidare till mormor i Ängelholm. Hick ner och handlade lite mat till henne medans mamma och hon försökte fixa hennes dator som typ är kaputt :P vi fikade, pratade och lite sänt. Riktigt kul att träffa henne igen, var FÖR länge sen. Men det har ju hänt en del oxå... Nog pratat om det. Ni som vet det vet det och ni andra får klara er utan den vetskapen. Körde hem vid 5-tiden, stannar till på McDonalds och handlade mat. Körde hem och åt, mockade lite snabbt och tog in hästarna. Satte på TV:n, kanal 1 klockan 8 ;) Justin Biber intervju där jö! ;) inte för att han är värsta idolen för mig, men han är bra tycker jag! Satte på en film som slutade för typ 10 minuter sen, bra va den! Nu tänkte jag sova lite, ska upp tidigt imorgon! Mm som sagt, slö dag, men nöjd med den 25/8-12. Calle vilade idag, precis som jag. Morgondagen är inte planerad än, så vi får väll se vad som händer! GODNATT

En fråga, ett svar

Gick in på mitt bloggkonto och skulle kolla och godkänna lite kommentarer, skriva inlägg med mera. Läste en kommentar som fick mig att börja fundera. Men asså svaret är nej. Kommentaren var mer än fråga riktad till mig. "ser du dig själv som känd nu när du bloggar och så, för du verkar ha en stor och känd blogg? Såg den i ett reklamfält på blogg.se". För det första, NEJ, absolut inte. Min blogg är inte stor och känd haha ;) även fast ni är fler än nånsin nu så är bloggen ändå inte stor, och jag är absolut inte känd! Haha! Asså alla bloggare som bloggar på blogg.se får sin blogg visad i ett raklamfält nån gång, det går lixom runt. Jag såg själv att jag och min blogg visades där och blev sjukt förvånad! Men så sökte jag på VARFÖR ens blogg visas där och det stod att alla bloggar "turas om". Men gullig fråga, faktiskt. Frågan ställd av Amanda, hoppas du fick svar på vad du ville, annars kan du alltid fråga igen ;)

Hmmmm... Kan inte bestämma om bilden är br...

img_0362 (MMS)

Hmmmm... Kan inte bestämma om bilden är bra eller inte...???????

Ny kalender

img_4901 (MMS)

Ny kalender

drömmar?

vad är drömmar för något? den frågan ställer jag mig själv ofta. eller kanske mer; vad är mina drömmar? tja, det vet jag faktiskt inte. drömmar kan vara att du drömmer om något på natten, eller att drömma om att få gör något. en detta inlägget syftar mest på dina framtidsdrömmar, inte natt drömmar. okej, var ska jag börja... jo, många av oss drömde ju om att få egen ponny när man var liten. det var det nog många som gjorde, även om dom inte håller på med hästar nu. och jag, precis som många andra hade såklart på den drömmen, men min besannades! för många år sen, tror det var året innan jag började i skolan körde pappa in på avfarten med transporten och 2 shettisar. fatta glad jag var!!! men tiden gick och jag växte ur dom. hämsk men sann känsla. då köpte vi Calle, och ännu en dröm gick i uppfyllelse. att ha en häst som man kan rida och träna ordentligt, inte bara latcha runt i hagen med är en underbar upplevelse,. nu sitter jag här med 3 egna hästar och livet leker. men framtidsdrömmar är något annat, eller? vad är era drömmar inför framtiden? asså jag har inga direkta dömmar inför min framtid tror jag... eller? asså jag vet inte faktiskt. jag har kompisar som vill bli tävlingsrytare på elit nivå, vill bli fotomodell, vill bli pilot,fotograf, artist eller ridande polis. men JAG, har ingen ining om vad jag vill göra, är det fel? måste alla tonnringar veta exakt vad dom vill göra med sitt liv? för i sånna fall har jag brutit mot den regeln asså. men so what? det kommer väll nån gång, antar jag.eller? hmmm... många funderingar kring detta nu. började tänka på detta nu när jag skrev inlägget haha ;) men när jag var liten så hade jag MÅNGA drömmar. jag ville bli en ispinsessa, vara med i TV, bli cirkusartist, uppträda i melodifestivalen haha ;) hade INGA som hälst tankar på att bli en vanlig människa som jobbar på ett vanligt jobb med en vanlig inkomst och en vanlig familj. NÄ jag tyckte det lät sååååå tråkigt! av någon konstig anledning ville jag bli kännd, varför? res tillbaks ca 7 år i tiden och fråga mig för jag vet verkligen inte varför jag ville det. men så var det iaf. men nu är det annorlunda, jeppsideppsi!
bilden är på mig (till höger) och madde år 2007 i stallet. hänt mkt sen dess...

SMS-inlägg

img_9833 (MMS)

Godmorgon!

img_4768 (MMS)

Godmorgon!

Haj svaj!

är trött efter gårdagens festligherer eller vad man ska kalla det. vaknade 5 i 11, men det var för att mamma väckte mig. nu ska jag släppa ut hästarna, mamma gav dom mat innan. sen ska vi göra oss iordning och sticka tll Ängelholm och träffa min mormor! Ses sen!

Detta var outfitten i Malmö

img_3376 (MMS)

Detta var outfitten i Malmö

Haha vad gör man inte för att hylla Malmö ...

img_1548 (MMS)

Haha vad gör man inte för att hylla Malmö Festivalen?  Alla skyltar och allt sånt var täckta med sånt här! Haha

Oh yes härlig kväll

Påväg hem nu, var på Malmö Festivalen såklart! Shit kul kväll med bästa! Träffade Linnea där inne oxå, kul att se henne igen, var ett tag sen nu!! Men det var kul! Ni ska jag hem och göra typ allt och ingenting på samma gång :P nä men jag gör väll det mamma ber mig att göra typ ;) sjukt ont i fötterna, valde inga bra skor att gå i i flera timmar därinne, men det får man tåla om man ska ha kul, och det hade jag!! :D

The big final.

Kan ni gissa vart jag ska? Stor stad, stor fest, sista dagen! Vet ni? Ni kan få tänka på det ett tag, för jag kommer inte säga ngt än!! :D ska dit med Sara och hennes familj. Ska bli kul! Har ätit och så, sitter och väntar på dom nu. Men jag ska göra mig i ordning nu, så vi hörs sen!

Eftermiddagsfika

img_0630 (MMS)

Eftermiddagsfika

Ta vara på dom bra stunderna, släng dom då...

img_3192 (MMS)

Ta vara på dom bra stunderna, släng dom dåliga i soptunnan

Hittade denna bilden på min underbara syst...

img_2321 (MMS)

Hittade denna bilden på min underbara syster och hennes förra häst Golden <3

Livet, minnen och läger typ

Jaha, då sitter man här igen, och skriver ut till er. Häftig känsla. Jag menar, VEM SOM HÄLST kan läsa vad jag skriver. Jag kanske skriver till någon i Kiruna just nu, eller kanske bara följ som bor i Lunds kommun? Jag har ingen aning. Detta inlägget kommer att handla om min resa genom livet. Allt jag kommer ihåg aka skrivas här, nä jag skoja bara ;) men det KOMMER. Kanske inte ALLT jag kommer ihåg, men många av mina minnen kommer jag att dela med mig av här i ett eller flera inlägg sen. Nä men detta inlägget kommer handla om ridläger dag 2. Fast lite mer kortfattat än dag 1. Okej dö börjar vi. Dag 2 vaknade vi kanske halv 9 tror jag av Ullas grytlock som vanligt ;) gick upp och åt nybakda frallor med choklad på, tradition lixom! Sen var det ut i stallet och hämta hästarna från hagen. Borsta, sadla tränas och sitta upp. Detta passet tränade vi en hel del galopp. Gick bra och jag var nöjd, hade inte sp höga krav efter "gårdagens" sista lektion. Men det passet gick bra och Calle kändes fräsch och så. Sen släppte vi it dom i hagen, stalltjänst, rast och vila innan lunchen som denna dag var pannkakor. Gott som alltid! Efter några timmar med arbete i stallet, vila och lunch och allt det där så var det på det igen! Hämtade hästarna, just då i ett ösregn! Tog in och torkade dom ordentligt med handdukar och allt vad vi kunde hitta. Sadlade och så. Då hade det slutat regna, skönt! ett två och tjugo åtta så var man uppe på hästarna. Detta passet satt jag på Calle, Linnea på Jackpot och Maxine på Danny. Mille red oxå med på Clinton. Vi red ut i skogen, mysig skrittrunda med enstaka travsträckor. Det var för stenigt på marken för nån trav och så, så det blev typ bara skritt. Men det var mysigt och vi red där och petade och hade kul! Vi slapp regnet precis, för när vi kom hem och skallade in hästarna igen så kom regnet tbx igen :P haha Good tajming där lixom! Näe vi kom hem hade Ulla fixat maten, som denna dag var tacvos har jag för mig. Gott! Sen blev det att gå in och mysa i klubbrummet med en film som jag inte kommer på vad den heter just nu. JO vänta det gör jag visst! Sisters keepers (stav?) heter den, såhääääär bra!! Otroligt sorglig film, alla satt och grät efteråt. Rekomenderar ALLA att se den! Kommer nästan tårar bar av att tänka på den! Sjukt bra!!! Efter det behövde vi muntras upp lite så då spelade kort! Kul! Älskar verkligen detta umgänget, Linnea och Maxine är 2 av mina bästa vänner, och man kan alltid lita på dom. Hade så kul under dom här 3 dagarna, obeskrivligt! (det slog mig nu att jag kanske redan har skrivit om dag 2 eller???) sen somnade vi, och vaknade upp en ny dag med nya rispass som väntade. Lös mer om det i ett av mina kommande inlägg, för nu ska jag sova, GODNATT!

hej!

har fikat och sånt, nu väntar stallet. mocka, borsta, rida, och allt sånt ni vet! tor inte det ska regna idag, så det blir förhoppningsvis ute idag. idag kan jag även börja jobba honom igen efter vaccineringen. ska bli kul att få rida ordentligt igen!

Hej

Hej hej! Är i skolan, lunch lixom ;) ush vad inte god mat det var idag. Meeeen hittade 16 kronor i min väska så vi drar ner till Hemköp efter skolan! :)

Klockan utan siffror

Stora visaren står på sova, lilla visaren står på blogga. Så vi gör både och! Börjar då med att blogga såklart. Hoppas ni gillar mina inlägg, även utan bilder! Det kommer bilder när jag har tömt mobilen på saker som tar mkt minne, för Just nu går det inte ens att ladda upp en bild :P dagen idag har varit okej, men lixom inte superbra. Inte för att det hsr hänt något eller så, har bara varit allmänt "gillar inte den här dagen idag" typ. Men ändå haft kul med kompisar och i skolan (med kompisarna :P) och så. Men en okej dag. "och DÄR slog stora visaren över på SOVA NUU!". Bäst är lyda ;) godnatt!

En av flera tusen

Jag är precis som alla andra en av extremt många. Både som människa, ryttare och bloggare, och säkert mkt mer om man tänker efter. Så varför blev just jag,,, - jag? Varför var det jag som hade turen att få så underbara vänner, 3 egna hästar i och bäästa familjen (i måna ögon)? Jag kunde lika gärna varit en fattigt litet barn i Afrika som får gå flera mil för lite vatten. Jag har haft sjuk tur. Men om jag nu hade blivit det här lilla afrika barnet, vem hade då varit jag? Funderade på detta igår innan jag somnade. Men det är en obesvarad gåta. Men ja, det är JAG och ingen annan som sitter här och skriver till er varje dag. Inte det lilla Afrika barnet. JAG - Linda Löfvander, 13 år, bor i lilla Dalby. DET är jag. Vem är ni? Jag vet bara vem några av er är, men många av er har jag aldrig träffat, dom aldra flesta har jag aldrig träffat. Men det lilla Afrika barnet ja ske har träffat ngn av er? Hänger ni med i mina tankar? För jag gör knappt ;)

Känner ni egentligen dom?

Okej, nu ska ni få veta allt om mina ponnisar! Onödig fakta för er kanske, men kul att veta lixom. Vi börjar med Saga, damerna först lixom ;)  Sagas riktiga namn är Polly. Hon är shettlandsponny med okänd härstamning. Hon är 95 cm hög och brun-skäck.Född 1994. En envis liten rackare som älskar att komma ut i naturen med en vagn bakom sig! Hon älskar att vara draghäst! Gustav: hans riktiga namn är Star. Han är oxå shettlandsponny med okänd härstamning. Född 1995. Han är ca 1 meter hög och även han är brun-skäck. Han är en kille med beslutsamhet men även väldigt osäker på sin omgivning. Rädd för sin egen skugga ibland haha ;) tror det är Sveriges coolaste shettis och en riktig charmör! Sen har vi pris Carl-Filip kvar. Ja så heter han faktisk, 'Carl-Filip'. Även Calle har okänd härstamning men vi vet att han är irländsk import. Född 1992. Han är maxad D-ponny, tillsäga 148 cm hög. Är shimmel. Väldigt bekväm häst som inte lyfter ett ben i onödan ;) han har en vilja stor som jag vet inte vad, med ett hjärta av guld precis som dom andra 2.  Älskar mina hästar över allt annat, vilket ni kanske förstår ;) och nu ska jag ta och rida en sväng så vi hörs!

Holl koll här på bloggen!

Igår kväll innan jag somnade så låg jag där i sången ich tänkte på livet i allmenhet, vem är jag, och varför är jag jag? Alla sånna konstiga frågor typ. Det kommer ett långt inlägg om det ikväll så håll koll, tror ni tycker det är ett ganska intressant inlägg! Fast jag vet inte, bara en gissning

Godmorgon

Vaken. Ska göra mig i ordning inför skolan nu. Inget bad idag, JAAA!!! ;) ialla fall, min dag är inte planerad än. Skolan har sitt chema som man inte kan ändra på, men eftermiddagen är öppen än så länge. Stallet och Calle är inbokat såklart, men annars inget. Ska äta frukost nu, men godmorgon!

Min blogg

Jag skriver, ni läser. Jag skriver, ni kommenterar. Det är så en bra blogg ska funka, och så funkar även min! Älskar att gå in och se att ännu en kommentar har snubblat in över mållinjen och kommit fram till mig! En bra blogg är enligt mig en blogg som läsarna intresserar sig i och verkligen vill läsa, vad tycker ni? Ni är ganska många nu ju, så det skulle va kul om ni skrev vad just DU tycker om min blogg. Skriv det i vilket inlägg som helst som en kommentar! Och jag TÅL kritik om bloggen, blir bara glad för det för då vet jag om ni tycker att jag ska ändra på ngt eller liknande. Glad för kritik tänker ni? -ja faktiskt! När det gäller bloggen! Eller saker man kan förbättra, men sen beror det ju på HUR kritiken framkommer oxå såklart. Men så är det nog för 90% av alla svenskar tror jag! Fick frågan idag om jag inte kunde ha en frågestund hör på bloggen. Jo eę visst men asså jag tycker vi ska vänta lite till. Jag är snart uppe i 3 siffrigt på min statistik tavla, med UNIKA besökare. Inte alls långt kvar. Medger art jag hsr sjunkit lite, men asså det handlar kanske om 10 läsare lixom! Låg på lite över 90 ett tag, just nu är jag på runt 80/ dag. Men det är sjukt bra! 80 unika besökare per dag, ÄR BRA! Men Det är klart att vi kan ha en frågestund. Fråga på bara. Jag väntar ju inte mig så mkt frågor, men om någon undrar något om mig, mina hästar, andra djur (hund katt), familj eller vad ni nu kan komma på så fråga! Spelar ingen råll i vilket inlägg du frågar, eller om du kanske mailar. (se mail adressen i info rutan till höger) så om vi för ihop några frågor så kommer dom publiceras med ett ärligt svar här. men iallafall, ska sova snart, så GODNATT!

Skolan

Idag var det andra dagen i skolan, andra dagen med klassen, andra dagen på högstadiet, andra dagen med lärarna, andra dagen efter sommarlovet! Har börjat fatta vårt chema och sal nummer systemet nu! Men fortfarande mkt kvar att lära sig och vänja sig vid! Har fått en del böcker, mappar och pärmar idag. Så nu ska man ha koll på allt sånt oxå ju. Det är typ mellan 2 och 4 böcker/mappar eller liknande per ämne. Men än har vi Inte haft alla amnen, och mkt finns kvar! Och än så länge så har lärarna varit snälla och låtit oss vara läxfria denna veckan för att det är redan så mkt nytt att komma in i. Men när läxorna oxå går igång på alvar så blir det ännu mer att hålla koll på. Men man lär sig antar jag.

Ska ha SO nu, om 7 minuter. Just so you kn...

Ska ha SO nu, om 7 minuter. Just so you know lixom ;)

Gaddi

img_8831 (MMS)

Gaddi

På bussen

Sitter på bussen nu, vi börjar med idrott. Ska simma... Får väll se om vi överlever :P

Dagens me!

img_1803 (MMS)

Dagens me!

Jag vet att jag inte har bloggat på "rikti...

Jag vet att jag inte har bloggat på "riktigt" de senaste dagarna. Nästan bara bilder och sånt. Och helt ärligt, så är detta oxå ett "slarvinlägg". Detta är visa en ny sms-funktion. Jättesmidigt, MEN rubrikerna blir som ni har märkt i vissa inlägg och bildtexter den första meningen (eller ett visst antal tecken i början av inlägget). Det är därför det i detta inlägget står "jag vet att jag inte..." (vet inte hur många tecken det är) som rubrik. Sen har jag inte haft varken tid eller ork att blogga ordentligt faktiskt. Fullt upp lixom. Och helt ärligt så har jag inte vetat VAD jag ska blogga om heller. Jag menar, nu när Calle har fött vaccinet så kan han inte jobbas på 5 dagar typ. Sp jag skrittar ut ho om en runda istellet. Ska jag skriva om det då varje dag: "skrittade ut Calle idag, Som vanligt. Inget nytt för honom, fast han blev rädd för en fågel"? Asså nee. Eller "idag såg jag hela 7 spindlar i stallet!!!!!!" . Det är lixom inte grejen. Jag kan visst skriva samma sak om och om igen, men vill NI läsa det? Tror inte det va, eller har jag fel? Egentligen kan jag sitta och skriva om hela min dag rätt upp och ner i ett ända inlägg på kvällen. Ni får veta lika mkt ändå. Men det är inte idén med en blogg. Och vad är det för nöje med det för er läsare? Nä, hela dagen uppdelad i många inlägg passar för mig, OM det händer ngt under min dag. Idag t.ex har det hänt MASSOR! Ny klass, nya lärare, nya ämnen, nya vanor och rutiner, nytt allt ihop. Erkänner att jag var lite nervös när jag klev av bussen på skolan och styrde mina ben mot klassrummet. Men eftersom att det har hänt så mkt idag så ORKAR jag inte skriv om allt till er, så ni får klara er utan för jag är trött nu, ska sova! Godnatt! ❤

So true

img_9619 (MMS)

So true

Wow

img_8774 (MMS)

Wow

Det är gamska mörkt klockan 11 på kvällen ...

img_1465 (MMS)

Det är gamska mörkt klockan 11 på kvällen om det inte finns några lampor... (tog bilden när jag var hemma från LejonMarknaden)

Sötis pötis

img_6462 (MMS)

Sötis pötis

Har trööööök.

img_8310 (MMS)

Har trööööök.

Kommentera!

Vad gör ni udag? Behöver tips på vad man kan göra nör termometern står på 29 grader och man inte har tillgång till bad av ngt slag. Vad hade ni gjort? Idéer? Tacksam för svar!!!

Amen tja tja!

img_0713 (MMS)

Amen tja tja!

SMS-inlägg

img_8756 (MMS)

Var dag i skolan

Hemma från först skoldagen. Nöjd med dagen. Verkar bli en bra klass tror jag! Lärarna var oxå bra för dem delen! Btw, ÖVERSKÅP! :D En värmeböjla har dragit in över södra Sverige, och väntas stanna ett tag stod det på nätet. Jo, vi HAR kännt sv den, KÄNNER av den och KOMMER känna av den. 30 grader ligger det på just nu. FÖR varmt för att orka göra ngt. Mmm...

Haha lite konstig bild med detta är dagens...

img_2798 (MMS)

Haha lite konstig bild med detta är dagens jag

Hade gjort ett JÄTTELÅNGT inlägg om hela m...

Hade gjort ett JÄTTELÅNGT inlägg om hela min sommar och allt sånt, allt jag gjort och upplevt och hela alltet, men *poff* så var det borta, finns inte nån stans!! Så jag för väll sätta mig ner och skriva om det sen någon dag, men nu ska jag sova så jag orkar med allt imorgon! Detta är bara ett enkelt sms inlägg för att jag blev så sur på webbläsaren del att den tog bort mitt inlägg! Men aja, sånt som händer antar jag........... Godnatt

Stall dags!

Inte varit i stallet idag faktiskt. Ho såklart och släppt ut dom, gav dom mat och sånt men inte gjort något där. Men nu är det dags! Boxarna ska fixas och Calle ridas! Sen ska jag duscha och fixa inför skolan imorgon.

SMS-inlägg

img_3054 (MMS)

Tjockis!!! ❤

img_0138 (MMS)

Tjockis!!! ❤

Hannah!!! Bilden här är på min kompis Hann...

img_1685 (MMS)

Hannah!!! Bilden här är på min kompis Hannah. Hon har gått i min klass i 3 år, 4:an 5:an 6:an. Men nu när vi slutade 6:an flyttade hon. "men åk och hälsa på henne då!" mm Ja e nä... Hon flyttade till Wales. Där bor hon nu, med sin mamma och syster. Men vi ska åka och hälsa på henne hoppas jag... nån gång i framtiden. Skulle göra vad som helst för att få träffa denna underbara tjej igen! Många minnen med henne! Skrattar alltid när jag tänker på dom, så kul vi har haft tillsammans! Saknar henne verkligen, kommer bli tomt att åka tillbaks till skolan och inte se Hannah där... Men hon har det ju bra där hon är nu hoppas jag. Pratar med henne några ggr i veckan, det är välbehövligt för min del! Vill inte ens tänka på vad som kommer hända när vi blir vuxna och så. Kommer vi fortfarande ha kontrakt? Kommer vi känna igen varandra? Kommer vi ens komma ihåg varandra? Okej där gick gränsen!! Hannah är den sortens vän som man aldrig glömmer, precis som många av mina andra vänner! Jag skulle kunna få den svåraste graden av minnesförlust men ändå komma ihåg henne! Hon är helt enkelt underbar!

Gårdagen

Var upptagen mer eller mindre hela dagen, men hade ändå en sjukt slapp dag. Skönt. Fixade stallet och allt där ute, sen hade jag inte TID att blogga faktiskt. Äta middag, duscha, fixa håret och sminka sig, sen stack jag till Dalby. Hande verkligen ett tajt chema där, så bloggen fick helt enkelt vänta. Som sagt, stack upp till Dalby, träffade nog halva skolan där asså ;) men mitt lilla "gäng" bestod av mig, Sara, lina, Ica, Marian, Cornelia, Alva och Sofie! Träffade även Maja och Vera, men dom hade ett "eget gäng" med tjejer från Haga, så det blev ett snabbt Hej, lite kramkalas och ett snabbt prat om allt och ingenting typ. Shit med folk vid stora cenen btw, man kunde inte gå där, man fick gå runt om hela centrum för att komma över på andra sidan. Haha ;) hade en GRYM kväll iallafall, underbart slut på sommarlovet. Men det var inte förren nu man insåg hur mkt man saknat alla, så det är på sätt och vis skönt att veta att man ser alla imorgon i skolan, men skolan i sej kan jag klara mig utan ett tag till ;) men som sagt, UNDERBAR kväll med bästa tjejerna! Blev lite fler än planerat, men so what? Bara askul ju! :D vi gick där uppe mellan 19 och 22, sen åkte vi hem. Eller jag och Sara iallafall, Marian hade åkt lite tidigare och Linas mamma "jobbade" där så hon skulle stanna tills halv 11 typ och dom andra skulle nog oxå sticka då, mellan 10 och halv 11. Kvällen bjöd på många skratt, men oxå många blåmärken haha! Man flyger ju lite fram och tillbaks i dom där karusellerna, och "väggarna" är ju inte så mjuka direkt! Haha aja, vill ma ha kul så för man stå ut med sånt, och DET gjorde vi! Kortfattat nu då: perfekt kväll, men underbara vänner, sommarlovet kunde inte sluta bättre än såhär! ❤❤❤

(Y) tummen upp för Ica!

img_5677 (MMS)

(Y) tummen upp för Ica!

Lina och Ica dansar!

img_8095 (MMS)

Lina och Ica dansar!

Alva :)

img_1659 (MMS)

Alva :)

Hej där på andra sidan!

img_9695 (MMS)

Hej där på andra sidan!

Suddig, men det är jag och Lina :))

img_6770 (MMS)

Suddig, men det är jag och Lina :))

Sofie, Ica i bakgrunden och handen är Lina...

img_2646 (MMS)

Sofie, Ica i bakgrunden och handen är Linas, just so you know lixom ;)

Ica, Lina och Cornelia

img_9085 (MMS)

Ica, Lina och Cornelia

Suddig, men jag bjuder...

img_5265 (MMS)

Suddig, men jag bjuder...

Hahahahahahahha

img_2918 (MMS)

Hahahahahahahha

Wihooooo!!!

img_1419 (MMS)

Wihooooo!!!

*sofie* -jag kan göra detta utan att titta...

img_2796 (MMS)

*sofie* -jag kan göra detta utan att titta, jag har den, jag har den!!!! F*n jag misslyckades.... Det är vad denna bilden säger mig typ :P ❤

Hmm.. Vart är ni påväg??

img_3472 (MMS)

Hmm.. Vart är ni påväg??

Där uppe sitter vi, ser ni oss??

img_9047 (MMS)

Där uppe sitter vi, ser ni oss??

@ home

img_3223 (MMS)

@ home

Ush...

img_4018 (MMS)

Ush...

Nu ska stallet fixas!

Ridningen och allt sånt gick jättebra! Nu har jag fikat med mamma, pappa och Fredrik som kom över en sväng. Ska styra mina steg mot boxarna nu. Så vi ses seeeeeen!!!

Varit ute med Calle ❤

img_0282 (MMS)

Varit ute med Calle ❤

SMS-inlägg

img_9504 (MMS)

Godmorsning Korsning

Idag har jag en del planer här hemma. Calle ska ridas ut en runda, skritt och trav efter vaccinationen. Boxarna ska fixas och allt sånt aom hör till vardagen! Sen ska jag fråga pappa om han kan hjälpa mig med min nya garderob. Ikväll drar jag upp till Dalby och träffar goa vänner på lejonmarknaden. Kommer bli en kul kväll!

Älskar denna kollektionen!

img_1200 (MMS)

Älskar denna kollektionen!

Imorgon taggar vi! Lina, Sara och Ica! (An...

img_2818 (MMS)

Imorgon taggar vi! Lina, Sara och Ica! (Angelica) Ska bli kul att träffa dom igen, har inte träffat Ica mer än en gång, Sara en gång (om man inte räknar med fenixpark) och jag har inte träffat Lina alls under hela sommaren! Ska bli riktigt kul! Puss på er, vi seeeeees!

Slappar

img_9814 (MMS)

Slappar

Helt paff

Okej, innan har jag tyckt att jag har haft "hög" statistik, men NU... Wow, har aldrig ens varit i närheten av detta! Okej, snart börjar ni tro att jag bloggar bara för statistikens skull, men haha...FEL! Bloggar för att det ör kul och för att lixom tänka tillbaks på allt som hänt och som ska hända! En öppen dagbok lixom! Fast inte riktigt, men typ. Kag gillar inte att skriva dagbok, not my stile lixom. Men jag gillar att blogga, får typ dela med mig av mitt liv. Ja jag vet inte, men jag tycker att det är kul iallafall och det är huvudsaken. Sen om jag har 30 läsare eller 3000 läste spelar NADA roll egentligen, även fast det är kul med hög statistik såklart! Det tycker nog 99% av alla världens bloggare faktiskt. Iallafall småbloggare som jag. Men nu ska jag fortsätta med vad jag gör=ingenting. Skönt!

Haha minnen!! Älskar er! <3

img_3332 (MMS)

Haha minnen!! Älskar er! <3

SMS-inlägg

img_0449 (MMS)

Ska snart ut med Calle en runda, men äta f...

img_1992 (MMS)

Ska snart ut med Calle en runda, men äta först tror jag!!

Amen TJEEEENA!!!!

img_8285 (MMS)

Amen TJEEEENA!!!!

Tbx!

Så nu är jag tillbaks igen. Jag hade rätt innan, det var dom små barnen som hade ridläger. Hade vattenrik med dom, haha blöt blev man! Jag var den som var torrast,,, i början. Jag klarade mig undan det mesta vattnet ett bra tag, men SEN... Haha jag var genomblöt precis som alla andra! Men kul va det iallafall!!

Nu har jag mer tid, så HEJ!

Som sagt så har jag mer tid nu än innan så nu kan det bli lite mer "riktigt" inlägg. Dagen: sitter på bussen nu, ska till stallet. Sen hämtar mamma eller pappa mig där vid 6. Efter denna dagen är där inte fler ridläger i år, varken natt eller dag läger. Ska bli intressant att se VEM som har läger nu, för helt ärligt sp har jag INGEN ANING. Vet bara att dom hade vattenkrig igår, och jag blev "beordrad" att ta med extra kläder idag haha! Tror det är dom små barnen som har läger, för det var nog bara dom som hade vattenkrig förra året vad jag vet iaf. Och dom har inte haft läger än så jag gissar på måndagsbarnen. Ja och detta vet ni redan men jag säger det ändå: är ju i stallet och det går inte att uppdatera därifrån så det blir inget inlägg förren ikväll. Hejsvej!

Snabbt inlägg

Gidmoron! Detta blir ett väldigt snabbt inlägg. Ska till stallet idag, buss till veberöd och sen åker jag med Linnea. Sista dagen på alla ridläger för i år. Snart drar terminen igång igen. Men nu ska jag äta, bye blogg!

Detta får bli det sista inlägget för idag!...

img_7482 (MMS)

Detta får bli det sista inlägget för idag! Älskar detta citatet, så sjukt bra! En riktig tanke-ställare! Ett citat som är VÄRT att tänka på. Tycker att alla borde sätta sig ner för en minut och fundera över vad detta citatet kam mena i DITT liv. Vilka ljusa stunder i ditt liv får dig att le eller till och med skratta vid blotta tanken på det? Jag har många, gamla minnen och nyare minnen. Hur många har just du? Och VAD betyder dina minnen för dig? Ha så kul under din lilla tänke-minut! Du kommer locka fram många skratt genom att göra detta, det är en sak jag kan LOVA dig! Med detta sagt vinkar jag farväl till den 16 augusti 2012, vi ses aldrig mer. Men samtidigt drömmer vi oss in i den 17 augusti 2012 istället. Ny dag, nya tag! GODNATT VÄRLDEN!

Calle-Nalle-Busig! :D

img_9217 (MMS)

Calle-Nalle-Busig! :D

Grynet och jag! Detta var i tisdags som nä...

img_6426 (MMS)

Grynet och jag! Detta var i tisdags som när jag var där som hjälpare på ett ridläger

Clinton och jag (från andra passet dag ett)

img_2212 (MMS)

Clinton och jag (från andra passet dag ett)

Vet inte varför jag sitter på halvlånga ty...

img_0779 (MMS)

Vet inte varför jag sitter på halvlånga tyglar här, men gillar bilden iaf!

Kommer inte glömma dom här dagarna i först...

img_8953 (MMS)

Kommer inte glömma dom här dagarna i första taget... Shit va kul! Avslutningsbilden här!

Bilder!

Fick nyss bilderna från avslutningen på vårt ridläger så dom kommer snart komma upp här lite med jämna mellanrum. Ska även ta mig tiden att sätta mig ner vid datorn och skriva om dag 2 och 3, but not today!

Shit va bra ni är!

Gick in och kollade statistik och kommentarer, SHIT TACK! Kommentarerna bara strömmade in och statistiken var högre än någonsin! Shit va glad man blir när man går in och ser att så många intresserar sig! Skithäfftigt, tack :D ❤

Jag har levt i 4907 dagar om någon vill ve...

img_1113 (MMS)

Jag har levt i 4907 dagar om någon vill veta! :P

Klippt och klart!

img_0978 (MMS)

Klippt och klart!

Sista bilden innan jag klipps!

img_0014 (MMS)

Sista bilden innan jag klipps!

Bilen

I bilen påväg till "klipp klipp" nu. Kommer bild sen!!

Dagen

Min dag ser ut såhär: Nu på morgonen ska jag duscha och göra mig i ordning inför klipp klipp. Sen åker jag till klipp klipp ;) när jag kommit hem blir det stallet på hög nivå! Sen stallet och stallet och stallet och stallet och ja no fattar nog ;) städa städa, väggarna ska sopas! Alla hästar ska borstas och fixas, för ikväll kommer Veterinören hit och ska vaccinera dom. Sen blir det stallet stallet stallet stallet stallet igen! Men nu ska jag hoppla ner i duschen! Vi hörs sen!

Tja tja!

Hästarna ute, jag inne! Om 40 minuter kommer Bengt (vår granne) hit och hämtar mig. Han skjutsar mig då till frisören. Ush ush, vill ha kvar mitt hår :( haha kan man önska sig det?? Typ av tomten i jul? HAHA!! Tänk nör man trodde på tomten, och att han körde med sina renar från Nordpolen varje jul! Haha. Nej nu ska vi inte prata om jul och vinter, nej det är ju fortfarande sommar!! :D SOMMAR 4-EVER! Yeh!

Vet inte vad som hände

Jag satt här och skrev ett jättelångt inlägg nyss, publicerade och gick in på bloggen dör jag kunde lösa hela inlägget. Gjorde ett till inlägg (som handlade om det långa) men då örsvann den långa bara så, *poff!* synd, var riktigt nöjd med det inlägget och det finns inte i utkast eller så heller :/ aja, får väll sätta mig ner och skriva om det en annan dag, men inte nu! Icke sa nicke, nu ska jag sova!! Godnatt! ❤❤ (om ni undrar så tog jag bort det andra inlägget oxå, för ingen kommer fatta det utan det långa inlägget)

Galopp arbete

Körde galoppsrbete på gröningen idag! Shit va fin han kändes! Pigg och framåt, men inte stark. Villig att jobba, men inte FÖR på det. Helt perfa med andra ord. Ska lätt rida där så ofta jag kan, sjukt kul! Både Calle ich kag får ny energi av att komma ut och det är mycket större yta! + att bilderna blir bättre ute än inne ;) haha nä nu skoja jag bara. Eller jo det blir dom, men det är ju inte direkt därför jag rider där! ;) aja, nu ska jag äta!

Uppdaterat bloggen --->

img_1635 (MMS)

Uppdaterat bloggen --->

Yay!

Nu har vi äntligen fixat en garderob med större utrymme till mig! Och helspegel! Asnice, har velat ha en helspegel typ i evigheter :D ska stanna på Willis och handla litta mat oxå. Tror det litar mot hamburgare. Nom nom!

SMS-inlägg

img_2740 (MMS)

Musik

Lyssnar på ERJ, 105 minuter hit music only! 105.2 och antennen riktad 37 grader mot söder! ;) nä ingen aning, men sätt på 105.2 iaf! :D

Haha sötisar

img_1471 (MMS)

Haha sötisar

Grattis

Annelie är en väldigt speciell person som betyder mkt i mitt liv. Hon är en ängel till vän och hon finns alltid vid ens sida när man behöver det. Oavsett om det är hjälp eller tröst man behöver så finns hon där. Idag fyller hon 17 är och jag vill säga STORT GRATTIS till Dig. Jag är jättetacksam för alla gånger du har ställt upp för mig, och jag vill att du ska veta att jag finns alltid här om du behöver något! Du har gjort så mkt för mig, så säg bara till för jag hjälper mer är gärna till om det är något du vill ha av mig! Hoppas du får en Toppendag!
många kramar, Linda!

ridläger

så, nu har jag fått tummarna loss och ska skriva om mitt ridläger tillsammans med Maxine och Linnea. för mig började det redan på onsdagen, då jag lastade Calle och körde ut till Backahus. jag red honom ett pass nere i paddocken och körde igenom alla gånarterna. inget avanserat. sen sov jag där tillsammans med Annelie tills på torsdagen. på torsdag morgon kom Linnea och Maxine och då började dagen som vanligt med päronsaft och kexchoklad. det är en tradition på alla riläger.

första ridpasset: första paset red vi igenom hästarna och körde en liten mjukstart för att komma igång ordentligt. allt gick bra ovh alla var nöjda! inte så mkt mer att skriva om detta passet just nu.

stalltjänst, lunch och vila!

andra ridpasset:andra ridpasset red jag Clinton. det tänker jag inte skriv så mkt om, för jag var verkligen inte nöjd med det passet. ush nä... men med otroliga vänner runt om mig kom jag över dom tankarna ganska snabbt.

efter detta blev det mat, kycklingfilé och pommes! supergott :D

som en annan tradition på VÅRA ridläger är skräckfilm, och det blev det även denna dagen. imse vimse spindel heter den. eftersom att både jag och Maxine är rädd för spindlar så var den skitläskig! men även Linnea tyckte den var läskig och hon klarar av spindlar hur lätt som hälst!

sen såg vi en välbehövlig komedi efteråt, "how to lose a guy in ten days" heter den, och den handlar precis om vad titeln säger, rolig film som varmt rekomenderas!

sen somnade vi.......zzzZZZ ......zzzZZZ .....zzzZZZ

dag 2 kommer i ett annan inlägg!!

hoppas ni får en bra onsdag allihop

vända dygnet...igen

nu ska jag gå och lägga mig, det är dags att vända tillbaks dygnet nu. skolan börjar om mindre en en vecka och jag kan inte sitta uppe sent på natten och vakna sent på dagen längre. inte för att jag har kunnat sova jättelänge innan heller direkt, men mna har ju kunnat gå upp vid lite i nio för att ge hästarna mat och allt sånt. När skolan börjar ställs klockan på halv 7 var dag. Så ingen sovmorgon här inte. Men nu säger jag godnatt, hoppas nobbar haft en bra tisdag!

På torsdag försvinner nästan halva håret k...

img_8062 (MMS)

På torsdag försvinner nästan halva håret känns det som :( fast det ska bli skönt att bli av med allt det slitna

Mysigt att va på ridtur vid solnedgång, de...

img_1931 (MMS)

Mysigt att va på ridtur vid solnedgång, detta va i förgår

Värme

Shit va varmt det har varit idag! Sprang med barnen på deras ridläger. 23 grader, vindstilla och inga moln. Man blev ganska varm om man säger så. Nu ska jag hem och fixa mina hästar, ses sen!

på bussen

Då är man på bussen nu då. Hamnade bakom en "långtradar-traktor" innan, den hade 3 släp :P men nu är vi förbi den så nu går det lite fortare igen ;) kom på bussen, *inga sittplatser*! Verkligen inte EN ENDA, men det blev lediga uppe i Dalby igen! Nu är jag framme om 5 minuter typ så vi hörs sen! Men som ni vet så ska jag ju till stallet och där kan jag inte blogga så det blir efter det! Hejsvej!

Korsning korsning!

Sitter i sängen och bloggar. Klockan är just nu 07:39. Jag ska gå upp och äta frukost nu, sen ska hästarna ha mat. Dom ska släppas ut och boxarna ska göras vid. Efter detta, ska jag ta en promenad upp till busshållplatsen för att sedan ta en sväng in om veberöd. Åker med Annelie till stallet. Där är ridläger hela denna veckan oxå. Och om mindre än en vecka börjar skolan! Buhuhuh!!  ny klass, nya mentorer, vad ska det bli av detta? Upp till bevis! 7c blir det iallafall, det är en sak som är säker ! 7c Nyvångskolan 2012/2013.

Jag i ett nötskal

Okej, nu ska jag berätta om mig. Känner att ni har nog inte fått en RIKTIG presentation av mig utan det har mest varit lite hattigt fram och tillbaks med den informationen! Men här kommer det iaf. Jag heter Eva Linda Paulina Löfvander (Linda), född 1999-03-11 (11 mars 99). Har 4 halvsyskon varav 3 känner jag. Vi kan börja med "den" äldsta. Henrik heter han, är 30 år, sambo med en som heter Sophie. Dom har tillsammans 2 barn, Filip 5 år och Mhy 4 år. Sen har vi min syster Christel, hon är 27 år. Sambo med Kalle. Kalle har 2 barn, Freja 16 år och Felicia 9 år. Sen har vi Fredrik, 25 år och singel! So come On girls! ;) sen har vi sista, Daniel heter han. Jag vet inte myket om honom tyvärr, men han tog studenten i år. Det är allt jag vet om honom. Sen har vi mina höstar såklart, men dom känner ni redan! Gaddi känner ni oxå! Så har vi 2 katter, Pinglan och Noggi heter dom, och dom är syskon. Något annat ni vill veta om mig? Annars tönkte jag vinka hejdå till den här dagen och drömma mig in i nästa! Godnatt! ❤❤

<3

img_2225 (MMS)

<3

Gaddi

img_3500 (MMS)

Gaddi

Vad?

Ja vad ska man hitta på nu? Jag har ätit och ridit och fixat stallet inför kvällen, så nu? Jo, jag ska städa mitt rum tror jag, behövs. Kommer mer uppdateringar sen!

Ridningen                         gick sup...

img_2685 (MMS)

Ridningen                         gick superbra! Red på görningen, skritt trav och galopp. Calle kändes jättefin och han gick med bra steg och var framåt hela tiden! Underbar känsla! :) <3

SMS-inlägg

img_8650 (MMS)

Godmorgon!

img_8445 (MMS)

Godmorgon!

Godnatt!

Godnatt!

SMS-inlägg

img_7721 (MMS)

Ska ut och plocka sten!

img_6566 (MMS)

Ska ut och plocka sten!

Jag Linnea och Maxine! Älskar er! <3

img_6854 (MMS)

Jag Linnea och Maxine! Älskar er! <3

God morgon

Jag vaknade lite i 12 idag, trött som man är. Skönt att sova ut, även fast jag fortfarande är trött såklart. Nu sitter jag i bilen påväg till My One. Vi ska köpa flytande B-vitamin till hästarna. Vi har gett dom B-vitamin i pellets innan, men nu ska vi prova flytande istället. Bye blogg!

Underbara dagar!

Jag ska skriva om ALLT som har hänt dom här dagarna i ett inlägg sen, men det tar jag från datorn. Lovar, allt mellan himmel och jord och lite till har vi hittat på, och SJUKT kul såklart! Haft grymma dagar med grymma kompisar!! Nu är jag jättetrött och ska typ sova så fort jag kan nästan. Nä, inte riktigt,,, eller JO. Linnea och Maxine är underbara, VERKLIGEN BÄST! Man har aldrig tråkigt med som och man får aldrig en lugn stund. Och det är inte ofta man INTE vaknar av Linnea! Hon pratar i sömnen vid morgon (halv 8 typ) och väcker oss! Fast det är bara kul, hon är så gullig då. Förutom när hon börjar spraka omkring överallt, haha! Jo, då oxå såklart <3 Fast idag lät hon oss faktiskt sova! Haha! Ska se om jag kan somna nu, trötta är vi, och det kan ingen säga ngt annat om, nope. Tack alla för ett jättekul ridläger! Världens bästa ridlärare är Ulla, bara så alla vet!!! <3 <3 :D

Dalby efter Cykelligan

Sitter här i Dalby och väntar på mamma. Hon skulle ngt ärende så jag passade på att blogga. Fick en 50-lapp av henne så nu har jag köpt lite munkar och en glass till fikna! Eller inte glassen till fickan, men munkarna ;) manma hämtade mig i stallet för 20 minuter sen typ, då var vi precis klara med Cykelligan. Dom var bara 13 pers idag, vilket var skönt för sist va dom typ minst 20 tror jag. När jag kommer hem ska jag duscha, lasta grejor i transporten, äta, borsta Calle och kanske torrshamponera honom om han har blivit skitig. Men han har haft täcke på sig idag så vi får hoppas på det bästa. Sen när pappa kommer hem så kopplar vi transporten och sen lastar vi och kör! Ska rida honom i paddocken hos Ulla när jag kommit fram, jobba honom lite i olika tempon och låta honom sträcka ut lite i galoppen. Sen sover jag där. Annelie kommer på kvällen ich sover där oxå så jag slipper va ensam där. :D

Bra att veta

Ska åka med Linnea till stallet nu, så det blor ingen uppdatering förren senare eftersom att jag inte har internet i stallet,en vi hörs!!

Godmorgon

Jusy nu står jag på busshållplats utmed landsväg 16 och väntar på bussen. Den ska va här om 2 min så det blir ett snabbt inlägg. Ska till veberöd för att sen åka med Linnea till stallet. Där kommer cykelligan och ska rida. Hjälpa till där, sen hem igen och fixa det som inte blev fixat igår med Calle och div. saker. Sen ut där igen, fast med Calle i släp!! Men nu kommer bussen tror jag,,,, japp det gör den så vi ses SEEEEENNNN!!! :D

Glömde skriva...

Glömde skriva att Backahus låg i mina planer även idag. Är påväg hem nu, haft kul som vanligt! Ska bada Calle nu, "bra väder" va? Aja, det får gå, hörs sen!

Rubrik? -nej skit i det!

Nu sitter jag här, bloggar, precis som vanligt. Väntar på att mamma ska komma hem från Dalby. Ska fixa lite med Calle och sånt idag, inför ridlägret. Kör ut honom till Backahus imorgon, sen blir det läger på torsdag!! Kommer bli fett kul! Tillsammans med 2 underbara vänner kommer detta bli grymt! :D men nu ska jag typ gå och göra nånting, eller sluta blogga iaf ;) hörs!

MIN drömhäst.

Idag gick Calle siperfint verkligen! Började rida honom inspänd, jobbade i trav. Sen tog jag bort inspänningstyglarna och jobbade honom "vanligt" ist, men fortfarande mest i trav.gick Superfint! Han gick i form typ hela tiden och var superduktig! Men glöm det, han är MIN!!!! ;) drömhästen framför ALLT altså! Ska bli kul att se hur han är på ridlägret, kan nog bli lite att kämpa med, men det går nog. Bara vi inte hamnar i samma situation som förra året, för då är det typ kört. Men jag har lärt mig extremt mycket under det senaste året, och jag känner mig mycket säkrare på vad jag glr tillsammans med hästarna än innan. Både i ridning och hantering, men FRAMFÖR ALLT ridningen. Så jag tror att nu hade jag nog kunnat reda ut det, men det kunde jag inte då.När vi köpte Calle letade vi efter en läromästare, och titta vad vi fick! Precis det jag ville ha fast med lite mindre motor ;) haha nej Calle kan faktiskt bli riktigt pigg om man plockar fram det ur honom ordentligt! Mer om calles och min historia en annan dag, men jag kan säga att den började inte så glamoröst, verken ridning eller hantering. Klart att jag kände mig som VÄRLDENS lyckligaste för att jag hade fått dn egen häst, men allt stämde inte riktigt, det var typ där Bergodalbanan började, sen har jag suttit kvar i den oavsätt om backen har lutat upp eller ner.när jag köpte honom var Ridningen en katastrof, hanteringen med honom gick väll inte heller särskilt bra, och det är faktiskt en sak jag jobbar med fortfarande. Men allt sånt om våra fram och motgångar en annan dag, för nu ska jag sova! Godnatt!

Lill blondy påväg hem.

*suck* nu har vi tydligen 2 blondy i stallet, först är det Linnea, och nu plötsligt är jag lill blondy! Mille, vem ska bli stor blondy?? XD sjukt kul dag i stallet iaf! Det var bara jag, Maxine och Mille som hjälpte till där idag, och Ulla såklart. Fast Jimmi kom ut sen. Han är Ullas "gamla" praktikant, som kom ut och hälsade på. Och hjälpte till lite oxå såklart. Nu ska jag hem och rida mitt lilla hjärta, som nog inte är särskilt vit längre. Men vi hörs sen!

Backahus nästa

Sitter i bilen påväg till Backahus. Städningen är chekad och klar. Ställde klockan så att den skulle ringa tidigt i morde, men tror ni den gjorde det?? -NOPE! Jag har i sömnen stängt av alarmet! Aja, är påväg nu iaf. Ses!

Klockan är mkt, men jag SKA störda klart

Jag är en målmedveten tjej som ofta vet jag vill. Oj, det är typ amma sak ;) aja. Mamma och Pappa har sagt att om jag inte städar mitt tum så får jag inte åka till Backahus, sen är valet upp till mig. Låter kanske lite överdrivet, men hade ni sett mitt rum så hade ni nog fattat. Annelie vet hur det ser ut, så detta inlägget är skrivet till alla utom dig :P eller iaf. det med rummet. Men jag städar för fullt nu (eller inte exakt just nu, för nu bloggar jag ju ;) ) klockan är kvart i 12 men det skiter jag i, jag ska bli klar så att jag kan åka ut i stallet. Asså nu är det inte mitt stall jag pratar om, utan Backahus. För er som inte vet så är Backahus och B-stallet samma stall. Jag är typ halvfärdig nu, så där e ju en del kvar att göra, men det går nog ganska snabbt. Det är ju lixom inte det att här är skitigt inne, det ska bara plockas undan em MASSA saker, kläder m.m. 10 i 12 nu .... Tiden går fort, timmarna får fort, minuterna går fort, men sekunderna är dryga som böter... Ja typ något sånt... Ja. Jag försökte ladda upp en Bildbomb innan men den verkar aldrig kommit upp. Tyvärr, men det blev bara en bild. Men nu ska jag fortets städa innan klockan slår över på 5 i 12 oxå. Eller ännu värre; TOLVSLAGET! Inte för att jag har ngn deadline dit eller så, men det lät typ bra tror jag. Ja vet inte riktigt, är för trött för att tänka mem vi hörs sen! Hejavej'

Lite om mig

img_5481 (MMS)

Lite om mig

Trött, men fortfarande mkt att göra

Okej, snabb update nu!  Ska ut och rida Calle, sen fortsätta städs mitt rum. Har ätit pizza idag, gott! Körde på favoriten såklart - HAWAII! (tror det stavas så). Nu blir det Calle så vi hörs sen! :)

Bara så ni vet, typ

Tänkte bara säga att det kommer ett inlägg sen om typ allt möjligt, mitt liv, mina hästar, kompisar och allt sånt så ni blir lite uppdaterade om mig igen! Okej?-BRA! :D

This is le me!

img_4801 (MMS)

This is le me!

SMS-inlägg

img_5550 (MMS)

Stallet och städning

Nu ska jag ut och göra stallet och allt som hör till där you know. Har städat mitt rum *host*, jag har börjat, men ör långt ifrån klar. Men nu blir det ialla fall stallet så hörs vi sen!

Påväg hem

Köpte ett par jeans, skitsnygga. Blev jättenöjd med dom. Men jag köpte inte dom på Gina utan på Vero Moda. Kommer bild sen!

Ridningen

Ridningen idag gick bra. Fick många glada skratt under ridturen! Calle var busig idag, haha. Han ville inte alls in i ridhuset, nej där va ju gräs i hagen så han stack ju dit istället x) haha men sen hick det bra :)

nu drar jag til Gina!!

ska till Gina tricot med mamma, hörs sen!!

hej

idag har jag lite småplaner. t.ex ska städa mitt rum, calle ska ridas, (se planen för ridningen längre ner) börja städa stallet,om jag hinner så smörjer jag lite utrustning till ridlägret. det är typ dagens planer.


planen för calle fram till ridlägret.

idag:
2 lätte pass, ett nu på morgonen och ett i eftermiddag/kväll.
imorgon: jobbas i traven, inspänd.
tisdag: rida ut
onsdag: genomkörare av alla tempon. sen kör vi ut honom till backahus på onsdag.
torsdag: RIDLÄGER!!!!!!

Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig. Haft en mysig dag med mamma idag, varit på Marknad och lite sånt. Allt är checkat och klart i stallet. Nu är det snart bed time. Fortfarande inte nollställd efter ridlägret i veckan. OJ OJ, hur ska det bli efter VÅRT ridläger då?!?!?!??! Haha. Aja, jag vet ju redan att man är extremt trött efter ett ridläger, så jag tänker inte planera in något jobbigt dagarna efter. Bara slappa dagar och inga måsten. Om exakt en vecka sover jag nog ganska djupt tror jag, för det är om en vecka vårt läget slutar. Men innan dess har jag lite att göra: •Calle ska tränas intensivt var dag i ca 45min/en timme per dag. •Calle ska duschas och shamponeras ordentligt. SKITGRISEN SKA GLÄNSA!! ;) •all utrustning ska göras vid/smörjas. •Packa. •städa stallet. •städa mitt rum (imorgon, hade inte tid idag) *På Backahus*: •ridläger måndag till onsdag (hjälpa till) •onsdag kommer cykel-ligan. •torsdag till lördag har jag, Linnea och Maxine ridläger tillsammans!!! :D :D :D kommer bli jättekul!

Gislövs Marknad

Varit på marknad i Gislöv, är påväg hem nu. Köpte en kofta med amerikanska flaggan på, nicebajs! Köpte även ett mobilsmycke. Mamma köpte en tunika. Nu ska vi stanna å McDonalds och köpa mat! Mysig dag!

SMS-inlägg

img_4882 (MMS)

Fortfarande trött men vaken

Idag blir en ganska lugn dag, pula lite i stallet, städa på mitt rum, kanske åka in till stan med mamma, vi får helt enkelt se vart dagen leder. Vaknade typ kvart i 12 idag, tror jag ;) så det blev en sovmorgon idag, skönt! Inte för att jag inte har haft det innan under sommaren, men det behövdes idag efter allt i stallet. Ska snart avsluta detta inlägget, men först tänkte jag bara säga att i all hast igår när jag skrev det sista inlägget, så skrev jag fre-sön med vårt ridläger men det ska ju va tor-lör istället såklart. Menmen... I helgen kan ni räkna med bra med uppdateringar igen, men nästa vecka är det dsgläger i stallet med några barn måndag till onsdag, och då ska jag va där mellan 10 och 6, så det blir kanske inte så många uppdateringar då, men det kommer såklart på morgon och kväll. Men nu tror jag att jag ska gå upp, klocka har lixom slagit över på 12:00

Trött? -va, va sa du? Jag hörde inte, jag är för trött...

Typ så känns det nu. Ska hoppa raka vägen ner i sägen och sova. Eller jag sover redan, för detta inlägget är tids-inställt. Jag gick och la mig direkt när vi hade ätit och tatt in hästarna. Ska bli skönt att sova i sin egen säng igen, även fast jag redan sover. :P Har haft 4 roliga dagar i stallet, med vänner! Kul va det, eftersom att jag knappt haft tid att va där innan! Har nästan inte varit hemma i sommar och när jag väl varit hemma så har det bara varit mitt stall jag har haft tid med. Men haft jättekul iaf! Älskar mina vänner! Annelie var med mig hemma igår och red Calle oxå, för första gången. Hoppas du tyckte det var kul även fast han var lite slö :P haha! Nästa vecka är det vår tur, fre-sön! Jag, Linnea och Maxine! Kommer bli så sjukt kul! Längtar! Men innan det är där ett dsgläger på 3 dagar som jag ska hjälpa till på. På onsdag kommer cykel-ligan från veberöd oxå, dom ska rida och så.

Ett litet inlägg är alltid bra

TITTA, JAG HITTADE TÄCKNING! Nu går det alltså att uppdatera lite. Alla sover förutom jag och Annelie, men vi somnar nog snart skulle jag tro! Här är SJUKT varmt inne, får ont i huvudet bara av att tänka på värmen asså. Hmm...... Men det blir nog svalare om en liten stund hoppas jag. Men nu ska jag oxå sova, godnatt!

Hej!

Ska bara säga att det blir inget inlägg förren imorgon kväll fö jag har ingen teckning. So c ya!

Rida, sen tillbaks till stallet!

Nu är jag hemma, ska rida Calle och fixa stallet. Duscha och göra mig iordning . Sen ska jag tillbaks till stallet igen, sova där tills imorgon! Mysigt. Möjligt att det blir en snabb vända in om Dalby o säger hejdå till Bosse, som lämnar oss imorgon. Då åker han hem till U.S.A sen ser vi inte honom förren till jul. Kvickt in om Veberöd för att hämta upp Linnea, som gjorde lika dant som jag. Åkte hem för att fixa lite grejs hemma och sen tillbaks igen! Eller hon skulle spela fotbollsmatch. GO TEAM LINNEA!! :D sen ser man alla i stallet igen!

Välkommen till augusti!

Som sagt så är det augusti nu, hösten närmar sig... Usch! Nä, jag gillar hösten, sen är mysig och färgglad! ;) jag ör påväg till stallet nu, kul som alltid!

Nu har jag gjort mig iordning för sängen

Allt klart, jag är klar, hästarna är klara, sängen väntar och jag är villig att hoppa ner i den och sova! trött nu. Pinglan (min lilla kisemise) har redan gått och lagt sig, så nu är det bara Jah kvar. Hästarna sover sen länge, mamma sover i deras rum och pappa har nog somnat framför TV:n tror jag ;) så det är vara mössen som håller mig sällskap nu! Nä fy f*n hellre ensam!!! MYCKET HELLRE!! Men jag slipper tänka så mkt på det nu, för jag ska ju sova så, GODNATT mina fina läsare! Vi hörs imorgon!

lyssna, sjukt bra!

LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0