#Fenix Park ~dag 6~

Inatt väcktes vi runt midnatt och skickades ut ur stugorna allihop. En ledare sa inte mycket mer än "följ mig" och helt plötsligt försvann hon, ingen har nån aning om vart hon tog vägen men vi hade inte mkt annat val än att fortsätta gå. Vi gick i en stor klunga genom skogen, klockan var över midnatt och det var så mörkt det bara kunde bli. Plötsligt hör vi springande försteg och skrik inifrån skogen, och ett tu tre så får vi massa vatten över oss. Vi springer iväg, jagade av skrikande folk som kastade vatten på oss. Efter ett tag lugnade vi ner oss och fortsatte gå. Typ såhär gick det till, hela tiden. Folk satt gömda i skogen och väntade på att vi skulle komma för att dom skulle skrämma oss. Hur dom nu visste vilken runda vi gick, för det var ju fritt fram att gå vart som helst egentligen.

Allting va asskumt efter det. Ledarna hoppade ut och in genom fönsterna till deras stuga med grejor och dom gick runt bland våra stugor till långt in på natten. Vi hörde försteg, smällande dörrar och massa annat och ingen trodde att det var över, utan att spökrundan bara hade börjat med tanke på vad dom höll på med. Asrädda var vi allihop, och vi triggade upp varandra så jäkla mycket så det slutade med att folk satt och grät, men kunde inte hjälpas för alla var så sjukt rädda att ledarna skulle dyka upp i fönsterna eller nåt sånt och skräms livet ur oss. Men runt 02 tiden så bestämde vi oss för att gå och lägga oss ändå, alla i vår stuga i samma rum blev det. Tess och jag i samma säng, Maja och Tova i samma säng, Sara sov ensam (hon somnade ganska tidigt) och sen var där en säng över. Så sov vi hela natten. Men inget mer hände, så vi har ingen aning om vad ledarna gjorde ute vid halv 2 på natten.

Sen var det sovmorgon idag med tanke på nattens lopp. Så vi väcktes vid kvart i 9 typ och sen frukost och allt. Hämtade hästarna i stora hagen och tog ut dem direkt i lunchhagen. Eftersom att vi hade sovmorgon och så så var det ingen ridning på förmiddagen.

Istället tog vi det lugnt uppe på loftet, eller ja, lugnt o lugnt... *host*. Karioke'kväll' o fy fan vad roligt det var!

Efter det åt vi
lunch (pannkakor, grädde och sylt) och sen satte vi igång med eftermiddagspasset. Vid den här tiden på dagen så var det som varmast och jag tror inte det fanns en ändå människa på lägret som inte hade ont i huvudet här, trots att vi drack o drack o drack... Vi hoppade iallafall upp på våra hästar när vi gjort dem klara och körde ett genrep inför uppvisningen på lördag. Jag e med i dressyrlaget (lycklig!). Ska bli sjukt kul, men längtar ändå inte dit såklart, för då åker vi hem :(

Vi ska rida en parad och lite sånt också, både i början och slutet, trodde seriöst jag skulle svimma när jag red ner från ridbanan efter sista paraden. Det var så sjukt varmt och vi hade suttit till häst i 2 timmar i 26 grader, kvavt och vindstilla...

Vi tog ner hästarna till natthagen igen och sen fick vi skjuts av Martina och traktorn (med släp ofc) tillbaks. Duschen lite snabbt, så otroligt skönt att skölja sig i kallt vatten! Mat (pannbiff och potatis/ris). Efter det stack alla ner och badade i sjön, fick skjuts hela vägen dit med traktorn också. + en omväg runt hela fenixpark med traktorn, sjukt kul!

Bilderna kommer i ett separat inlägg imorgon, dom vill inte nu.

#Fenix Park ~dag 5~

Morgontraditionerna kördes även idag, upp halv 8, frukost 8, hämta hästarna halv 9 och sen rullade dagen på.

Det började med dressyrpass, så sjukt jäkla roligt! Arbetade mycket övergången trav-galopp, öka/samla trav och galopp och massa annat. Sjukt kul. Tränade även på ett kadriljnummer till uppvisningen som dressyrlaget ska göra, vilket jag verkligen hoppas att jag kommer med på, älskar min häst i dressyren!
Efter det körde vi lite stafett, slalom så snabbt man bara kan och alla hästar taggade galopp så det gick undan kan jag ju lova! Men Gud vad vi skrattade!

Efter det åt vi lunch i vanlig ordning (ugnspankaka) och efter det blev det TÅRTA!!! Ebba som e här på lägret (som förresten nu har köpt en häst som jag kollade på innan) fyllde år igår, men då hade Majken missat det eller inte hunnit baka eller nåt så det blev tårta dig istället! Superglad va den iallafall!

Efter det gick vi återigen och hämtade våra hästar, taggade för det kommande passet!

Vi red först ut en runda, galopprace genom halva skogen också kändes det som haha, sjukt härligt! Sen in på terrängbanan och taggade terränghoppning!
Shit det var sjukt roligt, men det gick jäkligt fort haha! Sen tog några ett varv till på banan, min häst var dock så taggad att jag inte ens kunde hålla henne stillastående utan hon bara studsade omkring lite överallt så jag och några andra struntade i det varvet. Alla tog ett sista hopp sen när de andra kommit tillbaks, och DÄR small det... Fy fan.. Värsta jag varit med om NÅGONSIN. Jag hann inte ens hoppa hindret, han inte ens komma iväg faktiskt, förren jag ser en av mina kompisar hoppa hindret och efter det bockade hästen, hon flög framför och det såg ut som att hon fick hoven i ansiktet.... Hon blev inte trampad ordentligt men hoven kom där, på ansiktet... Så jäkla läskigt... Men ingen fara med henne, hon mår bra och ska rida igen imorgon! Det slutade iallafall med att jag inte tog hindret såklart, med tanke på att hon låg framför...

Efter att allt lugnat sig tog vi ner hästarna i natthagen och åt mat (spagetti och köttfärssås) och sen in 32 pers i en 8mannastuga och busringde massa folk! Omg tårarna rann så mycket som vi skratta, och man dog nästan av värmeslag men kanske inte så konstigt när man är 24 personer förmåga i en liten stuga haha...

Efter det grillade vi korv hela gänget, och shit det är helt sjukt vad bra vi alla hänger ihop! Vi är verkligen EN grupp, vill verkligen inte lämna alla på lördag...

Det slutade med att vi fortsatte ringa folk, skrattade och hade sjukt kul tills vi alla drog oss mot våra egna stugor. Där fortsatte festen i vår stuga haha..

Nu ska jag sova tänkte jag, skulle gjort det för typ en timme sen men YOLO typ ;)

#Fenix Park ~dag 4~

Väckning och allt det där kan ni nu, och allt rullade på som vanligt denna morgonen också.

Vid halv 9 gick vi mot hagen för att hämta våra hästar, taggade för hopplektion!

Ballerina var jätteduktig, hon blev sjukt stark på banan men hon är en fruktansvärt rolig häst! Ända tills man ska rida förbi unghästarna förstås, då blir hon helt galen haha.

Hoppade bana med kombinationer, trippelbarr, oxrar och räcken, shit va hon taggade, men sjukt kul! Gick ganska bra, eftersom att jag inte direkt är hoppryttare så är jag nöjd!

Sen åt vi lunch (toast) och drog oss mot kiosken, shoppa loss lite typ ;)

Nästa pass red vi ner till hagen igen, simmade ut med hästarna i sjön och hade hur kul som helst! Hästarna var helt galna, på ett lugnt sett om det nu går ihop haha. Men dom stegrade sig i vattnet och hoppade omkring och vi som satt på skrattade så det kändes ut i fingertopparna! Lyckades dock bli träffad av en hov på min fot, inte hårt med tillräckligt för att det nu i efterhand ska göra ont. Kände dock inte nånting just då, haha. Men det är ingen fara, sånt som händer.
(Bilder på detta kommer när Irmeli som har alla bilder på sin kamera har lagt ut dom, så inga nu tyvärr)

Svettiga och glada begav vi oss mot restaurangen igen och åt mat (annanaskassler och ris). Vi satte oss på gräsmattan och pratade en stund, hade som vanligt allmänt kul.

Efter det blev det lite läskig kalabalik. En tjej här på lägret trillade ner från en stor sten, skadade nacken och fick hämtas i ambulans. Fy fan säger jag bara, hon skakade typ, ingen rolig syn...

Men galna som vi är så lyckades vi ganska lätt lätta upp stämningen, och resten av kvällen var också sjukt rolig!

Vi har nu haft kontakt med tjejen och hon mår bra, det var ingen fara med henne eller hennes nacke, och hon kommer återhämta sig snabbt, det var "bara" nån muskelgrej om jag fattade det rätt! Känns bra! Men ändå otäckt...

Kvällsaktiviteten idag blev lite tävlingar ridgrupperna mot varandra, så otroligt kul!

Måste också säga att vi har världens bästa tränare, seriöst! Martina e grym!

Nu har vi klämt ihop oss alla i en stuga och haft en mysig kväll, men nu e det dags att sova, godnatt <3

#Fenix Park ~dag 3~

Väckning och allt det där, frukost och ja ni fattar. Sen hämtade vi hästarna och jag tog då in min nya häst Ballerina. Red ett dressyrpass, och jädrar vad bra det gick! Tycker om henne skarpt, fast saknar Mary såklart. Hon e 4ever min Fenixprinsessa, fina Mary <3

Men dressyrpasset gick sjukt bra och jag är overhappy över det verkligen!

Åt lunch (soppa och bulle) och sen var det på det igen. På med shorts och linne blev det, tränset och upp barbacka på hästarna.

Red ner förbi unghästarnas hage, triggar upp våra hästar en aning men inget ohanterligt för nån av oss som vår tränare sa ;) red sen ner i stora hagen och ner mot sjön, taggade bad! Ballerina var sjukt duktig och hon älskade det verkligen, det gjorde vi båda! Simmade ut en bit och skrattade så tårarna rann. Alla hade så sjukt roligt, stannade kvar ett tag i vattenbrynet och pratade, lekte med hästarna och vattnet och allt var perfekt! Så sjukt härligt.

Efter det åt vi mat, (pyttipanna) och sen var vi fria att göra vad vi ville. Vi gick senare ner till hingsthagen tillsammans med några ledare, asså jag är kär i de hingstarna, ögongodis!! Och så sjukt snälla, väldigt "icke-hingstiga" av sig.

Så fort vi kom ut på anläggningen igen gick vi till lilla ridbanan där vår kompis Sandra skulle få prova att rida sin favorithäst för första gången på ett år då hon varit dräktig. Fölet var med nu, sprang bredvid mamman och hur lycklig som helst visade hon upp sig för publiken. Sjukt roligt att se!

Sen blev det bullfika!

Sen blev det kvällsflum på högre än högsta nivån! Vi satte oss och kollade på Pingu, ni vet den pingvinen, och skrattade så vi storka... Asså shiiit! Hahaha

Jaja nu ska vi sova, godnatt alla!

https://cdn2.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51bf7ac4ddf2b3051772e7bb.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51bf7acde087c32e749777b8.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51bf7ad29606ee5aa22a9401.jpg" class="image">

#Fenix Park ~dag 2~

Väckning halv 8, städade stugan och åt frukost i restaurangen (var kommer A'et in i bilden i det ordet?! Lärde mig NU (sorry mamma ;) ) hur det stavas) och sen gick vi till hagen för att hämta våra hästar i spöregnet. Borstade, sadlade tränsade mm och tog en sväng ut i skogen. Så sjukt härligt och riktigt roligt!! Långa galoppsträckor, rejsade genom skogen med vinden i håret. Älska <3

Ösregn stora delar av ridpasset, men vad sjutton gör det när livet leker?

Åt lunch (kalkon schnizel och potatissallad) och gick ner till hagen, mös i stugan och hade allmänt roligt!

Passet efter skulle vi hoppa. Det blev dock inte som tänkt för min del. Mary blev halt (snyft...) så jag fick ta en annan häst som inte alls vad min stil att rida, man kunde knappt ta i tyglarna och hon vägrade fatta galopp... Smal va hon också, och ganska liten så kändes som att man hade noll kontroll i stigbyglarna som dess utom var hoppläder. Men jag red iallafall fram och lyckades till slut med galoppen, och då va det dags att hoppa... *vägring*, prova igen.. *vägring*, a ni fattar. Men det gick till slut iallafall.
Men sjukt synd, hade verkligen sett fram emot hoppningen med Mary... Men sånt som händer antar jag :(

Imorgon ska jag prova en annan häst som jag ska ha (om hon e bra för mig) tills Mary är bättre, eller kanske (förhoppningsvis inte dock) hela lägret. Nä jag ska inte säga så än, har inte provat henne än så vet inte alls hur hon är. Vem vet, kanske min drömhäst?

Va inte så nöjd med det passet, men det kommer fler!

Åt mat (kyckling och ris) och efter det drog vi oss in i stugorna då allt vräkte ner och vi var dödströtta, så vi la oss och vilade en stund (ops, några somnade visst ;) ) kvällsaktiviteten var voltige, sjukt roligt men jag är inte så bra på det haha. Jaja, inte mer om det :P

Gick in till unghästarna och mös med dom i typ en timme, fotade, tramsade o flasade, haha ja ni fattar ;) sjukt härliga människor här!

Nu ska vi sova, imorgon väcks vi åter igen halv 8 för en ny dag med nya utmaningar att ställas inför!

Sov gott, hälsar en lycklig från hästparadiset!

https://cdn3.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51be27b1ddf2b30e7196e6b5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51be27fbe087c301f8b1b765.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51be28149606ee79c801c736.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3346914/6-3/pic_51be282a9606ee7a1eba0273.jpg" class="image">

#Fenix Park ~dag 1~

Kom till Fenix vid ca kvart i tio i morse, checkade in och installerade oss i stugorna, kollade på uppvisningen från förra lägret och lärde känna varandra lite. Vi blev indelade ridgrupper med respektive ledare/tränare och yada yada. Åt lunch (spagetti och köttbullar) och sen fick vi äntligen (ÄNTLIGEN!!) våra hästar, och jag fick i år igen Mary, bästa saknade efterlängtade Mary! <3

Red ett "lärakännahästen-pass" vilket gick ganska bra. Fick kläm på henne ordentligt mot slutet av passet! *nöjd*

Svettig jag och svettig häst gick sen ner i stallarna tillsammans med alla andra, borstade av henne och fixade utrustningen, red sen ner alla höstar barbacka till stora hagen.

Åt kvällsmat (nån baguette-sak) och sen gick vi ner till hagarna. Fölen är så sjukt söta och sällskapliga, man smälter seriöst!! Gick så klart ner till stora hagen också och mös med våra hästar.

Kvällsaktiviteten hölls nån timme senare, kanelbullar och saft blev det som pricken över i'et.

Sen trängde vi in oss alla (ca) 30 pers i en av de 8 stugorna (stugorna är anpassade för Max 8 pers egentligen) och berättade spökhistorier i spöregn och åska. Supermysigt och jättekul!

Spelat lite kort och lite sånt med de andra från vår stuga nu, men nu är klockan halv 11 och vi skulle sovit för en halv timme sen (ops, badass ;) ) så vi ska nog hå och lägga oss nu.

Här kommer lite bilder, dock inga på ridningen eller så, men men!

Hur söt lixom?!

Tänkte bra varna er...

...om att dessa 8 dagarna som jag är på fenixpark kommer jag inte hålla någon high quality på uppdateringen, inte säkert att det blir nån uppdatering alls vissa dagar, mest så ni vet det. Men ska försöka slänga in ett inlägg var kväll iallafall, men kan som sagt inte lova något.

Hittade en urgullig bild på min mobil på Sara, måste visa ;)

Packa packa packa

Gjorde jag nästan hela dagen igår och hittills halva dagen idag. Men det gör inte mig ett dugg, för imorgon smäller det! Så jvla taggad, längtar ihjäl mig och det ska bli sjuuukt kul! Träffa kompisarna från förra året, nya kompisar och en del som jag har haft kontakt med på andra sett, t ex fb och kik. Som sagt, sjukt taggad!

Sitter i bilen nu på väg till MyOne, ska köpa skosula och lite sånt till mina nya ridskor. Fixa det allra allra sista inför imorgon.

Just me my self and I

Texten säger allt

Vaken!

Vaknade här hemma hos Sara för en liten stund sen, första dagen på bästa sommarlovet! Vi valde faktiskt att skippa tältet då det skulle regna som bara den nu på morgonen, och Gud vad jag är glad över det beslutet! Det öste ner utanför fönsterna för bara en liten stund sen! Så vi valde att sova i uterummet för omväxlings skull typ ;)

Idag har jag inget särskilt planerat, mamma hämtar mig när hon slutar strax efter 13 och sen ska allt packas till fenixpark så jag är reda att åka på lördag (!!!!!!!!!!). Känns sjukt overkligt att det är i överemorgon, jag minns hur vi längtade och längtade men det var över 200 dagar kvar. Nu är det 2! Ofattbart!

En kul bild här bara ;)

Sommarlov!

Sista skoldagen avklarad, nu har jag världens bästa sommar framför mig!
Sjöng med kören i aulan, gick super bra! Sa hejdå till vår musiklärare, en av våra bästa lärare, som nu ska sluta helt med läraryrket. Tråkigt, men det var inte svårt att övertala honom att komma och hälsa på!

Fikade med klassen och mentorerna, fick våra betyg för denna terminen (har höjt mig i 5 ämnen!!!) och jag blev nöjd med dom!

Fick en ros av vår busschaufför, jättegulligt verkligen!

Ikväll blir det firande hemma hos Sara, natten spenderas sen i tält, mys och snack halva natten ;)

Glad sommar allihop, för det ska jag ha!

~ SKOLAVSLUTNING ~

Äntligen, dagen vi väntat på är här! Några enstaka timmar kvar, sen kan vi äntligen sparka igång sommaren på riktigt! Bilder får ni sen, nu ska jag ha kul med mina kompisar den sista stunden innan vi slutar!

Tisdagen passerad

Haft en mysig dag med klassen på sandtaget, solar, jobbar fram lite färg (dock mest röd tyvärr :( ), solat och badat. Har en sjukt härlig klass, alla vän med alla typ. Me gusta!

Mamma har hjälpt mig med min klänning tills imorgon, sytt in den lite och så. Tack mammi <3

Vatt hos frisören också och klippt mig, blev riktigt nöjd, som vanligt när hon klipper mig!

Imorgon är det skolavslutning, sinnessjukt... Vi har gått ett år i denhär klassen, en tredjedel av vad vi ska gå tillsammans redan över. Tiden har bara sprungit iväg, känns som att det var igår som vi började sjuan... Sjukt! Men ska bli så himla härligt med sommarlov!!

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan ställs på 6 imorgon för att jag ska hinna fixa mig och allt, sov gott alla söta, bara några timmar kvar innan vi kan sparka igång sommaren på riktigt! Det firas med en natt med Sara i ett tält! Vi e lite galna, so no comments! :)

Simma lugnt!

Sandtaget, mys!

Godmorgon

Upp tidigt, njaa, upp halv 8 får vi väll säga. Sover hos Hanna. Ska cykla till sandtaget med klassen, chilla livet, grilla hamburgare och ha det allmänt mysigt dagen innan SKOLAVSLUTNINGEN! Taggad till tusen!

Tosselilla

Fler bilder kommer, men här bilder från paddlingen, alltid nåt ;)

Hejhej

I torsdags sov jag hos Sara till fredagen, åkte till skolan och sen hände inte något särskilt tror jag.

Igår var en av årets höjdpunkter, snickericupen (nej, man ska inte snickra). Det är en gymkhana tävling vi har varje år, och gissa vem som vann? ;D mitt lag, förta gången! Vi har kommit 2:a typ 4 ggr tror jag, och 3:a 2 ggr, men detta var första gången vi vann! Sjukt kul!

Idag ska jag till Tosselilla med Sara, bestämdes en halvtimme innan vi åkte, så sitter i bilen påväg dit nu. Taggad på livet!

Bilder från igår, men madelj och pokal och allt ;)

6 juni.

Idag har jag ingenting planerat, bokstavligen. Jo ska städa undan lite på mitt rum, men annars inget. Tänker ta dagen som den kommer. Hästarna ska självklart fixas och allt, men inga måsten nånstans. Skönt. Skolan är över om 6 dagar, sen är det sommarlov! Det efterlängtade sommarlovet är nu inom räckhåll, sjukt.

Detta året har gått riktigt fort. Eller egentligen ända sen i höstas när jag började 7:an. Känns som att det var igår jag satt där på vår klassträff och hade ingen aning om vem som satt bredvid mig.. Hon är nu en av mina bästa vänner.

Minns fortfarande första dagen i skolan, många många minnen från dagis, minns mina ALDRA FÖRSTA ord jag sa till Sara, minns trädet vi alltid klättrade i. Minns såå himla mycket, och det känns som att det var förra veckan... Tiden har gått sjukt fort, egentligen genom hela mitt liv, men framför allt senaste året. Snart går man väll i pension också ;)

Tråkigt nog...

Fick lite tråkiga besked idag. Tankarna riktade mot er, ni vet vem ni är. Klart jag också blir lite deppig och nerstämd, men inte på samma sätt som jag vet att dessa personer blir. Så alla tankar mot er.

Tyvärr är detta ju verkligheten, och den är inte alltid som vi vill ha den, bara att acceptera det, hur tufft det än är. Tro mig, jag vet...

Tänker på er <3

Lör-sön-mån

I lördags - sista lektionen på Backahus. Nöjd med den, det gick bra. Red Clinton, min söta lilla vän <3 älskar den ponnyn, en underbar kille e vad han är.

Red hela passet barbacka, och i början satt inte allt där det skulle. Han var stressad och ganska så mycket på tå. Han sprang mest och jag hade inte mycket att säga till om vad gällde tempot eller liknande. Men nånting hände, klick sa det, och allt fungerade precis som det skulle. Ulla öste beröm över oss efteråt, och allt kändes sjukt bra!

Söndag- ULLARED whop whop! Bästa platsen på jorden, lovely. Köpte massa saker, bland annat:
•ridjacka
•ridskor
•chaps
•tröjor
•shorts
•tjocketröjor
•bra.att.ha.artiklar
Mm.

Fett bra dag på Ullared!

Måndag, hände nog inte så mycket tror jag. Kommer ärligt talat inte ihåg vad jag gjorde. Tvättade cykeln och lite så, men inget intressant.

Men otroligt nöjd med helgen, plus i kanten på den!

Jag är trött trött trött

Men inte så konstigt kanske, ansträngande dag. Blir nog en tidig kväll ikväll.

Kommer få träningsvärk så det visslar om det imorgon, men med tanke på resultatet så spelar det inte så stor roll faktiskt ;)

Nu tänkte jag hoppa in i duschen, och sen går jag och lägger mig tror jag. Har skrivit ett inlägg om helgen och allt som bör komma upp ikväll, så håll koll ;)

Sjukt stolt över mig själv

Hade idrottsdagen i skolan idag, typ ett uthållighetsprov skulle man kunna kalla det. Vi skulle samla poäng i massa olika grenar som man själv fick välja mellan, dock minst 2 olika grenar. 100p = E, 125p C och 150p = A. Och gissa hur många poäng jag lyckades ta med mig in i mål? Jo, 150 exakt! Sjukt happy.

Sprang 1,2 mil och simmade 600m. Är stolt över mig själv, 1,2 mil är inte så dåligt ju ;) och 600m på 20 min, också ganska bra med tanke på att jag precis sprungit drygt en mil. Så jag är glad, stolt över min prestation och över mitt A. Så en bra dag idag. Satte mig på cykeln efter det, cyklade faktiskt hela vägen hem också, duktig tjej här!

Inlägg om de dagar jag varit inaktiv här kommer, men inte just nu. Hörs senare, nu blir det stallet!

Tillbaks imorgon? Yes sir!

LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0