Tänd ett ljus och låt det brinna

Strömmen gick för flera timmar sen, lär inte bli någon hemmagjord mat idag inte.. Det stormar värre än det gjort på år och man det absolut ingeting... Takpannor är lösa och slår i vinden, känns lagom bra det där... Men räddaren i nöden är ändå värmeljus och brasa!




Stormar...

Shit vad det blåser, sjukt :O och det ska va blåsa lika mkt i 3 dagar... Tagga! Nej..


Klockan är 9, det är helg, jag har lov, godnatt

Tänker faktiskt gå och lägga mig. Sov 4 timmar inatt så är lagom trött, men haft en bra dag! Bilder kommer, även info om dagen, men nu säger jag faktiskt godnatt!


Tobbe



Tobbe Larsson

Inleder lovet med att åk till Tobbe Larssons gård med hela ryttarföreningen, ska bli roligt. Men innan det ska vi ha möte, filmkväll på onsdag! Så dags att gå upp nu, trot att jag e jäkligt trött. Ska bara i stallet om en timme ;) whops! Kameran åker med också så bilder kommer! 
Nu ska jag dra mig upp ur min sköna säng, så vi hörs!


Höst



Och ännu bättre... LOV!



Halloween fest i Lund med Tilde

Tildes skola ordnade en halloweenfest idag, så jag åkte med Henne dit. Det var roligt, dels själva festen och sen även att se hennes skola och så. Här kommer bilder från kvällen

Mitt smink synd inte särskilt mkt iofs,, bättre IRL!
 






En dag på ungdomstinget i Lund

Skolan erbjöd några att åka in til detta event, vilket faktiskt var väldigt roligt. Här är ett litet utval av dagen i bildform
Föreläsare
Vår plansch för hur vi vill att samhället egentligen bör vara. 

Miljö partiets språkrör

En tjeck till ungdomstinget + en talva

TÅRTA

Bilder på Sara o Zippen

Jag var ju iväg och fotade Sara och Zippen för ett tag sen, en månad kanske? Här kommer iallafall ett litet urval av bilderna !











Red 5 hästar igår

Red alla Ullas hästar, Grynet Flash Hugo Clinton. Det var väldigt rörigt och inte särskilt roligt heller, eftersom att vi fick byta hela tiden.. Dock gick det väldigt bra med Grynet, hon var lugn och fin och ville verkligen arbeta. Flash fick det också helt okej med för att vara jag ;) jag tycker inte om att rida honom egentligen, men det gick hyfsat. Det gick bra med de andra också, så det är inte så, men ändå. Hugo gick jättebra anda tills hästen framför mig inte gjorde vad ryttaren ville och det blev jätterörigt för jag kunde inte rida över och massa sånt så det slutade inte lika bra som det började, men så blir det ibland.

Efteråt åkte jag ner och red shadow med Christel. Det är definitivt ett av mina bästa pass! Han gick riktigt bra, sökte sig neråt, trampade under sig och jobbade riktigt bra. Jag är supernöjd! Tyvärr har jag inga bilder.. Så tack Christel för att jag får rida honom, han e jättehärlig!
Calle fick faktiskt vila, jag orkade inte rida en till ;) men en bra dag annars!  

Lördag

Vaknade redan halv 8 idag, utan klocka. Gick upp och gav hästarna mat, gjorde mig i ordning och sen var det gott om tid att göra ingenting. Riktigt skönt. Sitter nu i bilen påväg till stallet, ska senare gå ner till Marias för att rida shadow med Christel. Ska bli roligt. I kväll står självklart mina hästar på schemat, Calle rids och Gustav ska löshoppas lite, men först MYCKET markarbete O tempo. Sånt går även när man står bredvid hästen ;)

En höstkväll i oktober

Sitter uppkrupen i soffan, brasan igång och värmeljus tända. Ljusfotänen igång och en bra bok i handen = livet.  





Elin Kero

Jag läser ganska mycket bloggar. Större bloggar som Nellie Berntsson, Linn Olsson, tittar in på Ponnysanning ibland, även andra bloggar. Läser också många vänners bloggar. 
Men en blogg jag hittade ganska nyligen är Elin Keros blogg. Jag fastnade direkt. Jag tittade tillbaks i hennes arkiv, kollade hennes bilder, läste hennes inlägg. Vilken tjej! Hon har energi utöver det vanliga och den energin lägger hon på sina bilder (hon är fotograf), hon fotar allt möjligt, och hennes bilder är riktigt bra! Sen skriver hon bra också. Hon fångat upp läsaren på ett sätt inte många gör. Jag är ganska kräsen med bloggar också faktiskt, så det är ett bra betyg från mig! 
Hon delar med sig av sina tips och har gästbloggare som sticker in med inlägg lite då och då. En riktigt bra blogg enligt mig. Så tycker alla borde kolla nevnarien.se !




Gullisar <3



fem minuter höst

tog med kameran ut en liten stund. lämnade inte framsidan av gården så det blev inga jättebra bilder direkt men jag bjuder. jag själv är också väldigt grön inom fotografering ju. men kul ändå.
 
 
 
 
 

Härliga höstdagar

Ja jag gillar hösten. Känner mig ganska ensam om det, men jag tycker om den! Man blir glad av alla härliga färger! Även sånna dagar som idag, när regnet öser ner och åskan dånar utanför fönstret så tycker jag om hösten.



HELG!!

Ååh så skönt. Kom hem för en stund sen, slängt i mig lite mat och ska nu fixa mitt rum så jag skipper det ikväll. 
Skolan idag, inget konstigt. 
Min fot, fick bekräftat att det är en överansträngning och inget "farligt". Skulle ta det lugnt ett tag, inte springa och så. Kunde jag själv räkna ut dock ;)

Nu ska jag städa, så vi hörs sen!

Social klass va? 



En torsdag på Backahus följt av skolarbete

Känner mig rätt så duktig faktiskt. Satsar på skolan samtidigt som jah gör allt vad jag kan för att hålla tiden i chack för att hinna med annat också. Lyckas jag alltid? Absolut inte! Men jag försöker...

Var iaf i stallet och hjälpte till idag, trots en överansträng fot. Kallar jag duktigt ;) valde dock direkt att säga till Ulla att jag inte ska springa, vill inte förvärra det ju. Men mysigt som alltid. Berättade lite för barn och föräldrar om Ungdomssektionen, vilka vi är och vad vi gör och vårat närmast kommande event vilket är en Halloween-kväll med övernattning under höstlovet. Ska bli roligt, ser fram emot det.

Ska kolla upp min fot imorgon. Eller mer få det bekräftat att det faktiskt bara är en överansträngning och inget annat. Bättre att va på säkra sidan. Mamma tror också på överansträngning så jag litar på det, men ändå ;)

Men nu ska jag sova, ögonen går i kors på mig och jag ser knappt vad jag skriver, så jag säger godnatt och så hörs vi imorgon!

Haha asså detta är min kvällsumer!!




Headern



Vad tycks? Jag e helnöjd!

headern är på G

dock blev det klydd med storleken p den, vet inte hur man ändrar sånt. jo inne på blogg.se vet jag men där ändrar man bara storleken för hur den ska publiceras, inte bildstorleken. så ska ta reda på det först! ;) men tänkte faktiskt ändå släppa den i ett inlägg så ni får se den, jag e nöjd och jag hoppas ni också tycker om den! så håll koll!

#höst



Inställd lektion

Stack hem en timme tidigare eftersom att spanskan var inställd. Riktigt skönt. 

Ska sätta mig med läxan ett tag nu ett tag, åker till stallet sen. Dyk in här senare så får ni se headern, den släpps idag!

Orientering och plugg

Det är så min dag har varit. La det massa tid på en grej som jag fick reda på nu ikväll att det är inte alls till imorgon längre, ändrat tills på tisdag... S.U.R.T, men men...

Orgenteringen gick bra, ja hyfsat iaf. Det var någon som hade dragit ner den kontrollen som gav mest poäng och gömt den mellan en sten och ett liggande träd nere på maken, glad man blir då... Vi hittade den iaf, men det tog tid. Vi hittade alla kontroller men fick 2 poängs tidsavdrag pga den kontollen...

Mitt ute i skogen hörde vi röster, skrik och skratt O massa sånt, från småbarn alltså. Vänder mig om för att kolla "vad" det är och ser att det är mitt gamla dagis!!! Några av de gamla fröknarna va där också. Såå gulligt, saknar verkligen det stället. Funderar faktiskt på att praoa där nästa termin. Får se då.

En mindre kul sak med den här dagen är att jag överansträngde min fot under orienteringen så nu har jag ont i foten.... Men men, thats life! ;) nä det e inte så farligt tror jag, går nog över snart. Hoppas på det iaf. 

Nu ska jag gå och lägga mig, skola imorgon. Godnatt!

Föresten, ny header på G, släpper den imorgon!

Tankarna snurrar när man hittar denna i hyllan

Älskade Saga <3



Vissa dagar vill man gömma sig under täcket

Jag ÄR hård mot mig själv, har alltid varit och kommer troligtvis alltid att vara. Men idag GICK det inte bra. Calle var hur duktig som helst, men jag själv kände mig som den lilla flickan på ridskolan som får rida utan ledare för första gången. Jag hade noll kontakt med honom, och han lunkade omkring som om han aldrig gjort något annat. Jag fick verkligen inte till det, sånt som jag har tränat i åratal. 
Jag är lycklig över att ha den här ponnyn, men ibland önskar jag att han faktiskt sa till när jag inte gör som jag ska. Han mer tycker på axlarna och säger okejdå, typ. Men jag älskar honom, min prins! Kommer alltid göra! <3

Tjenixen

Skolan var chill idag, inga prov/förhör och bara lugna lektioner. Gillas! 
Orienterings'tävling' imorgon, startar 09:22.. Hur dumt lixom när man e på skolan 8? Starten går från skryllegården, så jag ska ta mig dit på morgonen. Men det får gå. 

Nu ska jag ut i stallet och rida, mocka och pussa på hästarna! Ha en bra tisdag kväll!


Fler bilder kommer upp senare



Vet inte om jag ska skratta eller gråta





Härlig dag med vänner O kamera

dagen har jag till ringat med Linn och Sara, två av mina bästa vänner! Hur mysigt som helst. Halva tiden spenderades antingen framför eller bakom kameran, hela 1045 bilder klickades! Känner att jag ska sätta mig och gå igenom en del sen ;)

Nu e jag hemma, ska sätta mig med läxor en stund. Duktigt. 
Älskar denna bilden. Kvaliteten är inte den bästa men jag har bara fotat kameran med mobilen för att snabbt få bilden på mobilen, så bättre bilder kommer senare, i massor!


 

Im just a girl



Godmorgon alla glada!

Måndag idag, gillar i Saras hus. Ledig = underbart! Kort skolvecka väntas, ska bli skönt. 

Igår kväll satte vi på en film, det skulle vara en skräckfilm men jag tyckte inte den var så läskig, inte Linn heller tror jag. Och Sara hade sett den innan ;) men vi hade kul ändå.

Senare idag ska vi ut och fota, jag har kameran med så nu jäklar ska vi ta bilder! Smink ska på och håret ska fixas! Roligt. 

Detta är typ jag.. ;)

Taggad inför kvällen

Sitter i bilen påväg till Sara nu. Myskväll med tjejerna = skratt så tårarna rinner! Lämnar bloggen för idag, kanske sticker in med nåt foto. Annars säger jag godnatt!

Just me my self and I



Planer

Halva dagen har redan passerat och jag har inte gjort mkt mer än att borsta och mysa med hästarna, arbetat dom och så. Calle gick bra idag, han var ganska slö, men han gick bra. Gustav löshoppade jag lite, så sjukt kul. Han älskar att hoppa, hade han varit storhäst hade vi haft honom i världsrankningen! ;) kanske att ta i, men han är duktig! Han har jättebra teknik och han älskar att hoppa. Synd att man inte är mindre... Vill så gärna rida honom, nu när jag faktiskt vågar. Gjorde inte det förr, vågade inte rida honom... Ångrat det stort nu...

Iallafall, sadeln ligger bra på Calle och det känns som att han får bättre rörelseförmåga, iaf i galoppen ned den sadeln. Han brukar kännas ganska begränsad annars, gjorde inte det idag. Så jag e nöjd.

Nu ska jag slänga mig i duchen för att lite senare idag/ikväll åka till Sara. Tjejkväll men Sara och Linn. Stannar där tills imorgon!



Halloj

Ska ut och trimma Calle nu, ska rida honom med en annan sadel. 
Provade sadel på honom igår eftersom att min sadel ligger och trycker på honom. Börjar funderar lite på om det är den som orsakat låsningen i ryggen. Så har fått låna en close contact sadel av Christel som jag ska rida honom i ett tag för att sen ev. köpa den. 

Så ska dra mig ut i stallet nu, vi hörs under dagen med mer uppdatering!

shadow i lördags

 
riktigt roligat att rida denna hästen - en utmaning - men riktigt roligt!
han var ganska bråkig, testade mig och försökte allt i sin makt för att han skulle vinna - no way in my life. inte en chans att jag ger mig  i försa taget. nu var det inte så att jag tog fighten med honom, även fast jag insåg att det lät så, jag har ridit honom typ 2/3 ggr ordentligt innan och tänker inte utmana så. men jag gjorde vad jag kunde och christel tog den stora fighten med honom... glad för det ;)  han hade väldigt mkt energi också kan jag säga,blev många små bocksprång och en bockserie, många försök till att öka tempot, börja galoppera, stanna, inte gå dit jag vill mm. men efter cristels diskution med honom gick han mycket bättre!
 
 

Blääääääää på mig och min uppdatering

Men har verkligen inte haft tid, seriöst plugg dag ut och dag in, skämtar inte... var medbjuden på en föreläsning i tisdags med var tvungen att lämna återbud i för att jag annars inte hade hunnit med skolarbetet...
"hej jag heter Linda och mina lärare tror inte att jag har ett liv utanför skolan. hejdå".
 
Bjuder på en bild av härliga människor från månadsevenemanget idag. Ganska glad att jag stod bakom kameran faktist, haha ;)


LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0