Lalandia

Planer för dagen

Mocka stallet och fixa så allt är klart där står högst upp på "attgöra-listan". Vid halv ett sticker jag till Backahus för att hjälpa till på lektionerna och så där. Sen kommer Linnea och Maxine hot ikväll och sover här tills imorgon! Ska bli jätteroligt! Imorgon tar vi bussen till Malmö för att spela Laserdome! :D

Men nu blir det stallet så vi hörs sen!

Godmorgon

Köpt vinter jacka

Ny Everest jacka! Supernöjd, tacktacktacktack mamma och pappa! <3

03x2

Inatt ställdes klockorna om och helgen blev en timme längre. Från 03:00 till 02:00 och sen var klockan 03:00 en timme senare igen. Så det innebär att nu blir det en timmes längre sovmorgon! Fast hästarna måste sakta vänjas vid den nya tiden, så så mycket sovmorgon blir det inte till en början, men det gör inte mig så mycket.


Ledsen att jag inte skrev om lektionen igår, men det kommer här och nu istället.
Vi började skritta ut i skogen för att värma upp hästarna på rakt spår och låta dom sträckas på benen. Dom små red ut och sen red vi hem. Vi ledde dom hela tiden, sen gick dom bakom oss tillbaks. Sen kom vi ner i paddocken och som små skulle få trava lite så det gjorde dom. Sen var det vår lektion, den tyckte jag gick ganska bra faktiskt. Calle var lite slö i skritten, och galoppen också faktiskt, men han gick ändå bra.

Sen hade ungdomssektionen möte, men vi var mest ute i skogen och planerad var vi ska sätta tipsrundan och spökrundan som vi ska ha på filmkvällen. Jag tror det kommer bli väldigt lyckat! Men jag kan inte säga för det mesta är hemligt.

idag ska vi fixa massa här hemma. Just nu är mamma och pappa iväg på återvinningsstationen och slänger skit.

hästarna ska självklart gå också!

Men vi hörs sen!

Minusgrader mot stallet

Sitter i bilen, minusgrader utanför vilket verkligen märks då hela landskapet är frost-täckt. Men det hindrar inte oss från att ta oss ut till Backahus.

Men snart framme få vi hörs ikväll, efter lektion och ungdomssektions-mötet.

Tiden går för fort för att gå så sakta som den gör

Det dom står i rubriken är precis vad jag menar. Tiden har gått väldigt fort - för fort. Ändå har den varit dryg och långsam. Vet inte hur jag ska förklara det, det är bara en känsla jag får.

Jag kan fortfarande inte förstå att det faktiskt hände, även fast jag har lärt mig att acceptera det. Min ängel och mitt allt, försvann för 2 månader sen, min underbara ponny, SAGA <3

Whoppa

Sitter och gör ingenting, myser av fredagens kväll men mamma och pappa! Imorgon örter det Backahus som gäller, söndag är en dag som tillbringas hemma, inne och i stallet. Här e en del saker att fixa, så det blir en perfa dag för sånt småpill!

Jag jobbar fortfarande på "det" inlägget, men dator och mobil måste kopplas ihop och överföra kopieringar och sånt för att det ska fungera. Så det tar lite tid. Men det kommer! Tro mig.

Jag har även skrivit ett inställt till er tills på onsdag, och det är ju alltid en början eller hur? ;)

Njut av fredagskvällen allihop!

LOV

Ledig nu, så skönt! Har ett fullspäckat lov framför mig, hög aktivitet hela tiden! Ska bli så roligt! Detta ska jag göra i snabb repetition:

•måndag blir det stallet här hemma, kanske också Backahus. På kvällen kommer Maxine och Linnea hit, ska sova här tills tisdag!
•tisdag blir det laserdome med bästa Linnea och Maxine! Packar på kvällen.
•onsdag sticker vi till Danmark med Sara + familj.
•torsdag blir det in på Lalandia!
•fredag tar vi antagligen en runda in om Tyskland innan vi kör hem. På kvällen blir det Backahus där det är filmkväll
•lördag tar filmkvällen slut vid 10, ridlektion då.
•söndag: vila ut efter ett hektiskt men förhoppningsvis oerhört roligt lov!

I skolan dissekerades kräftor, riktigt äckligt men det var ändå roligt!

Eftermiddagen spenderades med Sara. Nu sitter jag här hemma och bloggar, ska snart städa mitt rum. Ta tu i stallet också innan det blir kvällsmys och X-factor! Så hejhej så länge!

Sista dagen innan 11 dagars ledighet!

Nu fightas vi in i den sista dagen, tar de på största allvar! Eller nä, det är inte roligt. Nu ska vi bara ha sjukt kul tillsammans med kompisar en sista gång innan vi går på lov! Så ha en bra sista skoldag allihop!

Godnatt

Sängen kallar, och någon har hängt en sten i mina ögonblick för dom dras neråt hela tiden, trött?- Japp. Så godnatt.

Allemansrätten

Japp, den ska vi ha prov på imorgon. Haha pallar inte, det hade man typ prov på i 3'an ;) men det är bara bra ju!

Nu ska jag gå ut till stallet och hästarna, hörs sen!

Händer idag då?

Absolut NADA. All tid läggs där den behövs idag, hästarna. Calle rids och Gustav longeras. Stallet fixas och boxarna mockas och strös. Har 2 mattetal kvar på läxan tills imorgon så det ska också göras. Annars inget vad jag vet. Imorgon är det sista dagen innan lovet !! NiceBajs!

Grattis Fredrik

Fredrik är min bror, som idag fyller år, så STORT GRATTIS till dig! Nu sitter vi i bilen på väg hem till honom, fira födelsedag you know ;) hörs!

Tröök

Sista lektionen snart, sen hem! Bloggar då, hörs!

Slöjd

Vi ska ha slöjd nu, håller på att sticka där. Ganska kul faktiskt! Mysigt att det bara är tjejer också, och 2 killar men som märker man inte ens av. Ja men vi börjar nu, så vi hörs

Inlägget. DET inlägget

Det jag sa att jag skulle skriva klart så jag kunde publicera det idag, sorry, har inte hunnit skriva färdigt. Mycket att plugga nu, prov imorgon och därför har jag inte tid till det. Men imorgon kommer det kanske. Jag har en grej till jag måste fixa för att kunna publicera detta inlägget och då krävs datorn oxå, ihop med mobilen vilket gör det hela väldigt krångligt. Men jag ska göra det så fort jag får tid! Men det blir som sagt en annan dag, så vi hörs

Godmorgon

Haft idrott nu, ska snart ha bild. Idag ska vi ha delprov 1 i engelska, imorgon kommer delprov 2.

Dagen är nog ganska lugn, inte mycket planerat. Imorgon fyller min bror år!

Godnatt

Dagens här, lite sen men ändå ;)

På väg hem

Sitter på bussen, snart hemma. Hmm, vad ska jag skriva om..?? Kanske bättre att fokusera på inlägget jag skrev om igår så det blir klart. Tror jag ska göra det, hörs sen!

Hej på er!

Idag utlovas bättre uppdatering än de senaste dagarna. Just nu väntar jag och Sara på att resten av klassen ska skuta sin lektion. Vi har varit på råd och det var inte lönt att gå dit för det är bara 3 minuter kvar och om vi skulle hämtat alla våra saker så hade vi varit där lagom till lektionen slutade. Men dom kommer nog nu låter det som, så hejdå!

Plugg och godnatt

Tänkte läsa lite engelska till innan jag somnar, men inte så länge för klockan är mycket. Imorgon ringer klockan som vanligt halv sju! Men till er säger jag godnatt nu!

Imorgon kommer ett långt inlägg om ett underbart sommarminne men även mycket känslor i det, iallafall för mig som skriver det. Jag hoppas kunna släppa det imorgon men det är inte riktigt klart än så senast tisdag släpps det iallafall!

Godnatt

Btw idag åkte naglarna av, så nu ser dom ut som vanligt igen!

Morning!

Idag vaknade jag vid tio i elva... Okej vi tar om det. Idag väckte pappa mig vid tio i elva. Jag var riktigt trött igår, gick och la mig redan vid halv elva.

Ni fick aldrig höra om min ridlektion igår, men jag tar det bara väldigt kort för det fick inte alls bra. Calle var superslö och vägrade jobba alls. Annars var det en rolig och annorlunda lektion, men jag är inte ett dugg nöjd.

Efteråt när det var teori så skulle vi träna balans på en pilatusboll vilket var väldigt roligt! Man skulle balansera sittande på bollen utan att ta stöd mot nånting. Det gjorde vi för att man skulle förstå hur lite det behövs för att flytta hästen och hur känslig hästen är. Riktigt roligt!

Nu sitter jag och kollar på repris av körslagets final, fast jag vet redan vem som vinner för det sa dom precis så snart ska team Putte sjunga sin sista sång.

Annars är dagen ganska lugn tror jag, Calle ska jobbas, Gustav med. Jag ska gå igenom engelskan som vi ska ha prov på på tisdag.

På onsdag fyller min bror år, så då ska vi till honom. Torsdag är det idrottsprov på allemansrätten och sånt.

Fredag är sista dagen i skolan :D jaaa!! Sen är det lov.

Lördag är det stallet som gäller såklart!

Söndag-inget planerat vad jag vet.

Hästlovsveckan ser ut såhär:

Måndag: lite planer med kompisar från måndag till tisdag, men inget bestämt.

Tisdag: kompisar, packa.

Onsdag: åker till Danmark med Sara och hennes familj (Sara, hennes mamma och syster) + en kompis till hennes syster. Lalandia nästa!

Torsdag: Lalandia all day!

Fredag: Lalandia även här. Kanske en vända in om Tyskland innan vi kör hem. Väl hemma går mina hästar som prio ett! Beroende på vad klockan är så ska dom även jobbas. Sen packas det om för att sticka ut till Backahus där det är filmkväll. Jag kommer dock senare antagligen, men men. Jag har ju roligt i Danmark istället! Sova där tills på lördagen då det är min lektionsdag.

Lördag: filmkväll tills klockan 10, då ska allt vara klart för så börjar lördagslektionen, vilket då är min lektionsdag.

Söndag: vila ut ordentligt, skolan sätter igång dagen efter och jag är antagligen rejält trött. Så slappa är det ända som är planerat den dagen än så länge. Förutom hästarna såklart, men dom är ju planerade varenda dag!

Det var min planering 2 veckor framåt, hoppas det blir som planerar för då kommer det bli high life!

Btw under dom tre dagarna när jag är i Danmark så kommer jag inte kunna blogga, men jag ska fixa iallafall 2 inställda per dag till er om jag kommer ihåg!

Nu ska jag läsa lite engelska! Hörs sen!

Mot Backahus

Sitter i bilen med transporten kopplad på kroken och Calle inuti. Nu är det ridlektion som gäller. Blir som ni vet ingen uppdatering förren ikväll eftersom att jag inte har något internet i stallet, men vi hörs sen!

happy for no reason !!

Dagen igår var väldigt bra, men varför den har varit det kan jag inte riktigt sätta fingret på. Men allt flöt på bra i skolan, inga konstigheter. Älskar fredagarna just nu, bra lektioner i princip hela dagen! Börjar med fysik, sen teknik, matte, SO, lunch, engelska (där vi just nu har en väldigt bra lärare, men det ska snart ändras igen :(), idrott och slutar med svenska. Så det är ganska chill lektioner hela dagen! Slutar 10 i 3. Och en väldigt bra sak med fredagarna just nu är att vi slipper en lärare som ingen elev på skolan tycker om, vilket är vår ordinarie-lärare i svenska och engelska. Men hon är fredags-sjukskriven, och därför så har vi en lärare från Australien i engelska (hon som är asbra) och sen har vi min spanka-lärare i svenska. (hon är i spanskan vikarie för våran ordinarie spanska-lärare som är sjukskriven).

Dagen tillbringades mestadels i stallet, där jag gick och fixade småsaker lite här och där och bara tog det lugnt. Mysigt! Fixade fint i båda boxarna och lyxade till det med morot och pellets i krubborna. Sen tog jag in hästarna och bytte täcken till mysiga innetäcken innan jag gick in.

Senare kollade jag på X-factor. Synd att Frida åkte ut, hon var en av mina favoriter! Men jaja.

Städade mitt rum sen, men jag somnade på soffan så jag vaknade igen vid kvart i 2 och då gick jag och la mig i sängen. Så det blev inte så mycket städat igår, men jag har fixat det nu på morgonen. Bara damsuga kvar, så det ska jag också fixa nu innan jag sticker till stallet! Men först ska mina hästar få mat, så jag ska ge dom den nu! Hörs sen!

Hemma

Godmorgon

Ingen bild på dagens outfit, men kan kanske ta en när jag kommer hem. Idag ska jag börja plugga lite till engelska provet som vi ska ha på tisdag nästa vecka, städa mitt rum och allt det där. Calle vilar idag eftersom art fredag är hans vilodag, men Gustav går som vanligt.

Nu ska vi ha teknik, kul va? ;)

This is me

Tröjan=ullaredköp

Yes, I like the person who wrote this

Bläää

Idag var det Ost och spenatsås med pasta i skolan, hatar seriöst spenat över nästan allt annat i hela världen!! Så jag levde på pasta. När jag kommer hem ska jag plugga musik, prov imorgon. Yay, NOT. Fast asså det är mer läxförhör, men ändå.

Mk ska vi ha biologi :)

Dagens

Bästa passet på länge

Red Calle idag, så sjukt nöjd jag är med honom, med OSS. Han gick fram för skänkeln på ett sätt han aldrig brukar göra, gick undan för minsta lilla tryck i sidan=skänkelvikning! Underbara ponny!

Passet idag gick ut mycket på att han skulle flytta sig för skänkeln, så det började med mycket hörnpassager. Han tyckte det var riktigt roligt! Serpentiner med framdelsvänningar vid "böjarna" och böja/rakställa honom. Fick ett fint tramp med bakbenen och han var pigg och frammåt.

Han gick RUNT innerskänkeln i volter, inte bara sprang förbi. Men ändå gick han där han skulle, flöt inte ut eftersom att jag stoppade upp honom med ytter och han lyssnade på det.

Det var kanske inte den finaste formen, bästa trampet eller snyggaste hållningen, men det var ett väldigt lärorikt pass. Jag hittade verkligen honom, hittade många av hans väl dolda knappar som jag inte hittat innan. Förstod HUR jag ska göra i olika situationer där han och jag vill olika saker. Sen får vi se om det funkar på andra ställen också, håll tummarna.

Han var väldigt pigg idag, men det är bara till att utnyttja det! Tränade på att öka och samla traven och ja, han ökade!! Gud vad härligt det var att får rida MIN ponny såhär, trodde aldrig jag skulle få göra det. I alla fall inte med Calle men så fel man kan ha va! Nu ska jag ta och hoppa i säng, godnatt!

Klass 7c

Kolla snyggaste klassen på skolan !! ;)

Dagens

Coopers test

Idag på idrotten sprang vi Coopers, vilket innebär att man skulle springa 6 varv på löparbanan (sammanlagt 2 km) så snabbs man bara kunde. Jag kom först av min grupp vilket var alla tjejerna med tiden 11:08 så jag är super nöjd. Men nu kommer snart min buss så måste gå!

Ska skriva prov nu

Om 10 minuter ska jag göra SO (geografi) provet som jag missade i fredags eftersom att jag var sjuk. Så Wish me luck eller hit det nu stavas ;)

Whoppa!

Jag fick precis som jag hoppades tillbaks mitt Fysikprov idag, betyget A blev det :D så jag är jättenöjd! Haha vad ska man annars va lixom? ;)

Iallafall, red Calle, shit va pigg han va. Men det är härligt! Jag fick kämpa riktigt mycket i början, han bara sprang och lysande inte ett dugg på mig, bara sprang... Lydde inga halvhalter och inget sånt så det blev myket igångsättningar och avbrytningar trav/skritt/halt och trav direkt till halt och vise versa och ja ni fattar. Fick kontakt med honom och efter det gick han riktigt bra! Asså denna underbara ponny, vad skulle jag gjort utan honom!? <3

Satte mig och gjorde läxor, duschade och så, och nu ligger jag här i sängen med mobilen i högsta hugg för att berätta för er hur min dag varit. Men snart går ögonen i kors på mig, så det är väl bäst att säga godnatt nu!

Trök...

Ska ha svenska, tråkigt till tusen men aja. Ska göra omprov imorgon eftersom att jag bar sjuk i fredags när vi skulle ha (och resten av klassen hade) geografi-prov och kunde inte göra det då.

Godmorgon och dagens outfit

Fixade naglarna igår, blev jättenöjd. Är i skolan nu, ska ha matte snart. Dagens jag ser ut såhär. (linnet och nagel-fixet köptes i Ullared)

Everything done

Stallet fixat, hästarna fixade. Pappa beställde pizza så det blev dagens mat. Kollade Solsidan med familjen, nu blir det att ta det lugnt och bara göra vad jag känner för fram till att jag ska gå och lägga mig. Foton kommer imorgon, orkat inte ta det nu.

Nu väntar stallet!

Ska ut i stallet nu, fixa Boxarna och allt som ska göras. Hästarna kommer in tidigare idag, så ska båda 2 få jobba ordentligt. Calle ska risas och funderar på att longera Gustav inspänd med gummiband, se hur han går med det. Aa men stallet nu, hörs sen

Kö kö och mera kö

Så, nu är jag pigg och utvilad igen, men shit va trött jag var igår! Men kul va det, riktigt roligt! Kommer bilder på alla inköp sen!

Men det var inte kul hela tiden. Jag har aldrig varit med om så mycket köer någonstans som det var där igår. Vi stod i kö i minst en timme för att komma in i varuhuset, sen i två och en halv timme när vi skulle betala. Där emellan så var det kö vid nästan varenda rullttappa, fast dom köerna rörde sig hela tiden som tur va så där stod man inte länge. Köer in till provrummen, köer redan innan man hade parkerat bilen för att komma fram till parkeringen som var smockad, inte en ända plats var ledig så det stod parkeringsvakter och dirigerade bilarna till att ställa sig längs med vägarna. Överallt var det fullt av människor. Men det var ändå väldigt mysigt!
Tack mamma och pappa för en mysig dag! <3

När vi sen skulle köra hem så stannade vi efter ca en halvtimme och köpte mat som vi åt i bilen. Nästan direkt när jag hade ätit så somnade jag. Vaknade till en gång, annars sov jag hela vägen därifrån och hem. SKÖNT.

Väl hemma så gick vi ut och gav hästarna mat. Vår granne hade varit snäll och tagit in dom så dom kom in i lagom tid för annars hade dom inte kommit in förrän vid 10-tiden. Så dom fick mat och så, sen gick jag in och gick direkt till sängen för att sova. "godnatt".

Vaknade vid lite i 10 idag, pappa hade tagit hästarna så jag fick sova. Frukost och allt sånt, nu..? Vet inte riktigt, stallet lite senare iallafall. Kanske ska sätta på filmen jag köpte?

Dödstrött, bloggar imorgon, godnatt !!

Sorry

Nånting blev konstigt så det blir inga inställda, men det kommer uppdatering sen!!

Inställda kommer!

Kommer inte kunna uppdatera er från varuhuset vilket ni säker förstår. Men jag ska försöka fixa lite inställda till er, vad vill ni läsa om? Jag har 2 idéer som jag fortfarande inte skrivit om sen jag frågade sist. Jag gick några frågor och 2 ämnen att skriva om, och jag tyckte det lät roligt så jag antar utmaningen! Dom kommer på inställt!

Nu drar vi!

Sitter i bilen nu, så om ca 2 timmar är vi framme! Gud vad jag har längtat till att åka upp där igen!

Kör på chill outfit, inget komplicerat. Orkar inte gå däruppe i flera timmar i tighta jeans och tillhörande tröja som lyser upp ett mörkt rum med sina starka färger och snygga mönster (blink!).

Mamma <3

Chillar i soffan med nudlar

Har ju inte ätit någon lunch idag eftersom att jag inte varit i skolan, dörför kände jag att det var nog dags att äta något. Så jag slängde ihop lite nudlar att äta. Försöker komma in på internet vis datorn, men det går inte särskilt bra. Så jag får väll hitta på något annat då då. Tv? Kanske.

Bara älskar denna! "i'm freaking talented!"

Imorgon bär det av

Vi har en tur till Ullared inplanerad imorgon, roligt roligt! Missar dock min ridlektion, men Ullared levererar!

Har en lista på saker jag ska kolla upp och eventuellt köpa, sen blir det alltid massa annat också. Men det ska bli kul att komma upp där igen! Vi ska även fylla på julklappsförrådet där uppe också, smart att passa på ju. Kommer bild på allt, eller iallafall det mesta när vi kommit hem.

Såhär går det när Linda har tråkigt

Hemma

Stannar hemma idag då jag vaknade illamående i morse. Not feeling verry well. Så detta får bli en slapp dag in the house. Men bloggen vilar inte, er håller jag uppdaterade ändå.

Vi har börjat få upp statistiken igen efter att bloggen krånglade nu, tack :D men det är långt kvar tills vi kommer upp till mitt rekord, men ändå, blogga handlar inte om statistiken, det är bara en krydda på steken att ha många läsare. Bloggen är ett sätt att dela med sig av sin vardag till dom som är intresserade. Sen om det är 3 personer eller 23'000 personer kan kvitta. I mitt fall så kam jag säga att det är inga 23'000 läsare direkt haha, men inte heller 3. Men det är ju mycket närmare 3 än 23'000, MYCKET närmare.

Men nu ska jag släpa mig ut i köket för lite frukost! Bye blogg

Nu orkar jag inte mer...

Nu ska jag lägga geografin åt sidan, och leva på hoppet om att jag kommer ihåg detta tills imorgon. Kan snart inte läsa mer, allt bara korsar framför ögonen på mig. Mmmm, det kallad att vara trött. Så nu styr jag mina ben mot sängen för en uppfriskande nattsömn och hoppas på att vara piggare imorgon. Godnatt

Noggis lykta brinner för fullt <3

Seriöst, det här tar aldrig slut

Blad efter blad läser man och allt som kommer upp är nya världsdelar att lära sig utantill. Jag har fått hjärnsläpp på det här asså. 7 världsdelar... Alla vändkretsar överallt i alla världsdelar, var går ekvatorn, vilken huvudstad är det där och var ligger den? Vad heter dom floderna där? I vilken världsdel ligger den floden, den staden, det landet, punkt punkt punkt. Aja, måste fortsätta nu, hörs!

Ibland spelar livet oss ett spratt...

Gud detta året har inte varit bra för djurens del. Vi lämnade 2011 med 8 djur, nu har vi bara 4. Idag hittades en av våra 2 kvarvarande katter påkörd på grusvägen hemma hos oss. Vi vet dock inte vem som körde på honom för det kör ganska många bilar där.

Detta året har vi förlorat Fläckis, en väldigt speciell katt som inte litade på många personer, men jag lyckades binda ett väldigt kraftigt band med henne som brast när hon blev så sjuk att det inte fanns något att göra för att rädda hennes liv.

Sedan var det Snäckan, de andra katternas mamma som fick åka upp till himmeln en mulen sommardag i juli, då hon på 2 dagar magrat så man såg revbenen på henne och hon varken åt eller drack. Detta var samtidigt som Pappa och jag var i Skara, så mamma var ensam hemma. Hon ringde Christel, (min syster och fd ägare av alla katterna) så hon kom ut och tillsammans åkte dom in till stan för att låta henne somna in en gång för alla.

Drygt 2 månader senare var det min älskade lilla ponnys tur. Hon insjuknade på bara några timmar, och det fanns inget att göra för att rädda henne. Vi gav henne en chans över natten på Helsingborgs Djursjukhus med dropp och ständig övervakning. Men hon blev allt sämre så vid 11 nästa morgon satte pappa och jag oss i bilen efter 3 timmars sömn för att träffa henne en sista gång innan även denna lilla prinsessa somnade in.

Nu har det gått en och en halv månad sen Saga och idag kom någon och knackade på vår dörr. -hej, det ligger en påkörd katt på vägen. Va f*n, inte en gång till! Pappa och Bengt (vår granne) gick ut för att kolla om det var vår katt eller någon annans då det springer mycket andra katter också här, men mycket riktigt så var det Noggi pappa kom bärande på. Han var överkörd rakt över huvudet men levde fortfarande. Här, precis som innan så fanns det inget att göra. Så återigen har förlorat ett djur här på gården.

Detta är tyvärr verkligheten för alla med djur, men en riktigt sorglig verklighet som man bara vill slänga åt sidan för att plocka fram fantasi-livet och leva det istället. Om det ändå hade varit så lätt.

Men detta är det liv vi på sätt och vid valt att leva, och när man skaffar djur så är man alltid i sitt undermedvetna medveten om att det slutar nästan alltid lika illa. Lika dramatiskt. Lika ledsamt. Lika sorgligt. Man vet om det, men man vill inte tänka på det.

Något jag lärt mig genom detta är att man har olika band till olika djur. Det innebär inte att man älskar dom olika mycket, men man reagerar alltid lite starkare på vissa. Som Saga, det tog jag väldigt hårt. Jag kan fortfarande inte efter en och en halv månad låta en dag passera utan att tankarna riktas mot Saga. Hon stod verkligen upp för sitt namn, hon var som en saga som man aldrig ville skulle ta slut. Men precis som alla sagor så hade även denna ett slut. Ett slut som blev allt förutom lyckligt.

Även med denna lilla krabat vid namn Noggi fick ett sorgligt slut på ett fint liv. Han har såvitt jag kan minnas aldrig varit sjuk eller skadad. Han har levt livet fullt ut. Men att det skulle sluta här var det väll ingen som kunde ana. Det är ofattbart att sånt här händer, men när olyckan väl är framme så får man försöka se det ut djurets perspektiv "vill jag leva, eller har jag för ont?". Tråkigt men sant.

Men bortsätt från det dramatiska slut man oftast får, så får man innan flera underbara år tillsammans med sin vän. Minnen för livet.

Jag älskar alla dessa underbara djur, vänner jag aldrig glömmer, dom finns alltid i det förflutna. Det är en plats dom aldrig lämnar. Inte heller mitt hjärta. Dom finns där, bara på ett annorlunda sätt. <3

R.I.P Noggi

Home sweet home

Sista lektionen

Svenska nu, sen slutar jag. Jätteskönt! Mamma hämtar upp mig efter skolan idag! :D men vi börjar nu, hörs!

Godmorgon

När jag vaknade i morse och tittade ut så var hela gräsmattan vit. Frost överallt! Jaha, då blir det väl dom fodrade skorna nu då, även fast jag har använt dom sen i måndags ;)

Sitter på bussen, prov idag. Fysik. Men vi börjar med idrott, uppiggande nu i kylan eller hur? -nä.

Idag blev min outfit en mys-style. Svarta geans, linne och hoddie! Älskar hösten!

Godnatt

Ögonen går smart i kors på mig så trött jag är nu, men så går det om man inte börjar plugga i tid. Kommer väll bli samma sak imorgon så jag har drygt 4 världsdelar kvar att lära mig. Men jag kan dom 3 jobbigaste, eller dom 2 vilket är Asien och Afrika. Men jag har lite kvar på Afrika men inte så mkt. Oceanien kan jag oxå det mesta av utan att ja pluggat så det är nog inte så mycket egentligen, men ändå tillräckligt. Hann inte med Calle idag tyvärr, men det ska inte bli en dålig vana! Haha det KAN inte bli en dålig vana för jag bara måste ut till honom och gustav och mysa och rida och allt det där! Det hör till mitt liv! <3 en annan sak som hör till mitt liv är att sova, godnatt!

Vissa saker vill man bara slänga i soporna...

Som till exempel prov. Under 2 veckor har vi haft 5 prov, eller på fredag har vi haft 5. Drygt? Ja. Ett biologi, ett spanska, ett idrott (fast det var mest ett repitionsprov), ett fysik och ett biologi plus att veckan innan det hade vi matte och nästa vecka har vi ett engelska och ett musik. Kul va? nej... Men åter till min bok om fysikens lagar, ska fråga om mamma kan förhöra mig nu, hejsvejs!

Glad tjej i soffan

Fick mitt prov idag, inte mycket att klaga på direkt, eller ingenting alls faktiskt. Fick A på det, så jag är supernöjd! :D biologi är inte min starka sida, även fast jag tycker det är roligt så jag är väldigt glad!

Sitter här och pluggar, prov både imorgon och fredag. Har 5 världsdelar kvar då jag lagt ner mer tid på fysiken eftersom att det kommer före men det är fortfarande bara en dag så jag måste ta tag i geografin lite mer också idag.

No title

Här gikas det Citroner!

Tilde och jag kände att vi ville inte gå ut, så citroner fick bli vår underhållning

Onsdag

Idag händer nog inte så mycket tror jag, helt vanlig skoldag skulle jag tro. Kanske äntligen får tillbaks Biologiprovet?? Man kan alltid hoppas! Jag var mycket som ska pluggas in i mitt huvud tills på torsdag och fredag. Så det blir plugg även denna dagen. Känner att jag låter väldigt tråkig, men har inget att skriva om just nu, är i en liten 'blogg-svacka'. Men vi hörs sen så kanske jag har något kul att skriva om då, vem vet?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3346914/images/2012/pic_50750fd9e087c33877dcc59d.jpg" class="image">

Onsdag

Idag händer nog inte så mycket tror jag, helt vanlig skoldag skulle jag tro. Kanske äntligen får tillbaks Biologiprovet?? Man kan alltid hoppas! Jag var mycket som ska pluggas in i mitt huvud tills på torsdag och fredag. Så det blir plugg även denna dagen. Känner att jag låter väldigt tråkig, men har inget att skriva om just nu, är i en liten 'blogg-svacka'. Men vi hörs sen så kanske jag har något kul att skriva om då, vem vet?

Kvällen

När jag kom hem så satta jag mig framför TV'n och värde mig en bra stund med gosig filt och varm choklad. Sen satte jag igång med pluggandet. Så nu är nästan hela fysiken klar, och geografin kan jag 2 världsdelar av. Dom kommande dagarna kommer ägnas mycket åt att plugga, då det är 7 världsdelar jag ska kunna tills på fredag. (Europa, Asien, Afrika, Sydamerika, Nordamerika, Oceanien och Antarktis). Kan Europa och Asien. Men det kommer säkert gå bra,,, hoppas jag!

Jag tog en paus i allt pluggande för att kolla på Ung Och Bortskämd. Tycker det är roligt, men till och med jag kan ju mer än dom imellanåt ;) i dagens avsnitt skulle dom köra någon stans och frågade efter vägen. Svaret blir "följ vägen ända tills ni kommer till en rundel, där svänger ni av klockan nio". Deras reaktion blev "vafan, klockan är ju bara fem!"

Nu är det slut och jag ska hoppa ner i duschen, sen blir det åter till geografin. Drygt, men så illa tvunget

Slutat redan

Vi slutade vid 11 idag, väldigt skönt. Sen satt vi och pratade en litem stund och jag valde att äta lite i skolan för jag var jättehungrig och kände att jag behövde få i mej något. Sen stack jag till stationen och nu sitter jag på bussen påväg hem.

Orienteringen då? Jo den gick faktiskt väldigt bra, ångrade mej i sista sekund så jag sprang själv. Hittade alla kontroller utom 2, så jag är jätte nöjd. Trodde att det skulle gå jättedåligt men tydligen inte!

När jag kommer hem ska jag krypa ner under en filt med en kopp varm choklad. Värma upp mig ordentligt sen blir det att plugga.

En bild från skogen när jag mötte Tilde och Hanna

Kort dag

Idag har vi som sagt den här orgenteringssaken, och eftersom att jag åker buss så startar jag också tidigt. Det innebär att senast 2 1/2 timme efter starten slutar jag skolan för idag! Det innebär att om jag startar direkt när jag kommit dir så slutar jag kvart i 11 idag! Chill!

Haha jag vet era tankar...

Okej, förra inlägget, ni; "men det är inte den riktiga Selena". Okej, kanske, kanske inte, alla tror olika. Men jag tror det är den riktiga, för alla dom andra "Selena-sidorna" är konstiga tycket jag, detta känns som "rätt sida". just my opinion. Godnatt

Selena Gomez, yes she's wonderful!

Erkänner, i'm a big fan of her. Så vadå lycka när detta dyker upp på instagram och att man dess utom får svar från henne på KK!?!?!!! :D

Hmmm. Kommer seriöst få F imorgon :(

Vi ska ha orgentering imorgon-betygsatt. Det finns olika nivåer, och det ända sätter att få A är att springa själv. Seriöst, HJÄLP MIG! Okej nu låter jag som en sån person som bär eller brister vid ett betyg, men nä det är jag inte, PROMIS! Ska aldrig bli heller. Men klart att man vill prestera bra.

Vi som åker buss startar mellan 08:15 och 9:00, dom andra mellan 9:00 och 10:00. Sen har vi 2 1/2 timme på oss ute i skogen. Vi ska samla 22 kontroller :/

On the bus

Svenska

Ska ha svenska nu, vår bibliotekarie ska komma och tipsa om böcker men jag ska inte låna någon fel jag väntar redan på 2 böcker.
Men vi hörs när vi slutat, ska ha fysik efter detta.

Tja tja

Har ätit frukost, ska göra mig i ordning för skolan nu. Om en kvart ska jag gå till bussen, så lite bråttom nu, hörs sen!

Godnatt

Imorgon ska jag plugga till 2 prov, fysik och geografi som vi ska ha på torsdag och fredag. Har börjat lite, men ska köra mer seriöst nu.

Men hästarna ska jag absolut inte glömma bort såklart. Imorgon ska Calle gå ett lätt pass, bara precis för att få röra sig. Han gick hårt idag, men muskler han inte brukar använda. Så han ska få "springa av sig" bara. Gustav däremot ska fortsätta jobbas i samma riktning som idag. Se om jag klarar av honom lika bra utan Christers hjälp, nu när jag vet hit jag ska göra.

Men en sak vet jag hur jag ska göra utan att någon behöver berätta för mig, och det är hur man säger godnatt, kryper ner i sängen, släcker lampan och somnar. Så det gör jag nu... Godnatt

Collage

Hästapållarna klara

Christel (min syster) följde med oss hem efter dopet och hjälpte mig med hästarna. Calle jobbades inspänd från marken, vill säga longerades i lina. Han gick inspänd med sele och chambon. Det märktes tydligt att han har jobbat med chambon tidigare, för direkt började han följa den och längden steget.

För er som inte vet vad en chambon är så är det en inspännings-tygel, men den är väldigt kraftig jämfört med t.ex gummityglar som också är en sorts inspänningstygel, fast en väldigt snäll variant. (se bilder längre ner)

Gustav jobbades som vanligt löst, men med lite coaching från Christel så gjorde vi ganska stora framsteg! Jag lärde mig att styra hans tempo även när han blockerar allt runt omkring och bara springer, vilket han har lätt för att göra. Jag lärde mig också hur jag ska få honom att byta gångart till ett långsammare tempo, då han har väldigt svårt för det. Ökningar och minskningar i både skritt och trav m.m. ! Så det var jätteroligt!

Här nere ser ni en bild på ett par helt vanliga gummityglar (dom med en "ögla" längst upp). Där är också en bild på en häst som jobbas med chambon (de olika färgerna är olika delar av chambonen) och en bild på en chambon och precis hur den ska sitta fast den är inte på en häst.(fast jag har en gummiring på min som dämpar lite) Hoppas bilderna gör er som inte vet lite klokare iallafall.

Outfit på dopet

Uppdatering påväg

Sitter i bilen på väg hem från dopet nu. Super trevligt var det! Träffade hela tjocka släkten och massa andra människor. Kul! Träffade även Miliam (såklart) för första gången idag, söt liten kille är vad han är! Kommer Bildbomb senare idag eller imorgon från dopet och allt möjligt, så håll koll!

Dags att stiga upp?

Idag är det som sagt barndop som gäller med dopfika och allt, mysigt. Tur bara att det inte är ute, för vädret väder idag ser ut att vara väldigt blåsigt, men jag har faktiskt inte varit ute än, inte äns stigit upp ur sängen hehe. Opps, tidig uppgång försvann, men det är ju bara bra för min del ;)

Hästarna ska jobbas efter dopet. Idag är det söndag och då är det båda 2 som ska gå. Calle ska gå ett ordentligt pass, inspänd kanske? Gustav ska jag prova longera inspänd oxå någon gång, men tror inte det blir idag. Men har jag tid så kanske :D

Nähä, ska man ta och masa sig upp ur sängen nu så man kan få i sig lite käk? Vi hörs sen, men outfit och allt!

Godnatt, tidig uppgång väntar

Nu ska jag hoppa ner i duschen, sen tar jag och styr benen mot sängen för en välbehövlig sömn.

Imorgon ringer klockan hyfsat tidigt för att vi ska hinna göra oss i ordning och så, sen blir det barndop. Miliam, mitt kusinbarn eller vad de heter ska döpas.

Men ni tjatar mina föräldrar på mig om att lägga mobilen och gå ner i duschen så det är väll bäst att göra det då ;) godnatt! Hörs imorgon, det vet ni :)

Månadsevenemang in la stable!

Inte bloggat idag, varit upptagen al day. Men här kommer dagen.

Imorse stack jag med Calle till Backahus där det idag var månadsevenemang. Det gick ut på att man skulle va i lag om 3-4 pers plus en lagledare. Jag var lagledare för mitt lag eftersom att vi skulle använda Calle.

Vi hade 3 olika kategorier som lagen "tävlade" i; teori, praktik och ridövningar.

Det var en rolig dag och alla samarbetade och hjälptes åt vilket nog var tanken med dagen tror jag, det kändes som att dom var ute efter det i alla fall. Sen stannade jag kvar en stund med Maxine och 2 av killarna (fast där e bara 2 killar, men ändå..). Vi fixade lite i stallet och så, sen kom pappa och då körde vi hem med Calle.

Och nu sitter jag här framför datorn och försöker vara good girl. 2 nya prov denna veckan, sååå glad för det! *HOST*. Men ska plugga lite. Har inte fått tillbaks mitt biologiprov heller, gjorde det för över en vecka sen så det är lite surt med tålamod är nyckeln till framgång, ellerhur?

Snart är det höstlov, 3 veckor kvar!! Längtar, det ska bli så skönt. Och så ska jag ju iväg på en liten mini-semester också, så det kommer bli high life detta lovet, det kan jag lova!

Måndag-tisdag: lite planer with la friends. Särskilt tisdag.
Onsdag: bye bye sverige!
Torsdag: har riktigt roligt med min familj och en annan underbar familj någonstans utanför Sveriges gränser! (ni får veta mer om det sen)
Fredag: kanske in i nästa land för en snabbs vända där. Sen blire Tjena Sverige, nu är jag hemma igen! Sticker ut till Backahus när jag kommit hem, filmkväll you know! Brukar bli mysigt och roligt såklart! I år har vi även en del nyheter på den fronten, så det ska bli kul att se vad dom tycker om det!
Lördag: filmkvällen slutar klockan 10, efter det börjar min ridlektion direkt. Så jag är där hela lördagen skulle jag tro.
Söndag: den ända dagen utan något planerat. härligt, right ;)

Oct. 05, 2012

Var i skolan som vanligt. Stack hem till Sara efter skolan. Kul! Mamma och pappa var iväg hos någon som jag bara träffat 2 ggr och åt middag. Så när dom körde därifrån hämtade dom upp mej.

Vi kollade X-faktor hos Sara. GO MANDA OCH ISAK !!

Kom hem, hästarna fick mat och stallet fixades. Dom vilar idag, så har Calle energi tills imorgon då han ska med till Backahus. Men vi hörs imorgon! Godnatt.

Kolla vad söt Saras kattunge är! Alea heter hon!

Hej!

Jaa, där nere ock ni veta en del om mej haha ;) är hos Sara nu, ska va här tills ikväll nån gång :)) så det blir dålig uppdatering idag

Sofie is in the house

Hola! Sofie här, kompis till Linda. Har igentligen inget att skriva om så här kommer ett par sanningar om Linda då. Sofie levererar !

1. Linda älskade lite för mycket att läsa hästtidningen Min Häst varje lördag för ett par år sedan när vi var i Backahus.. Fick släpa henne ut i stallet för att mocka haha.

2. Utanför bloggen är hon en väldigt snäll person med mycket GO i!

3. Linda hatar bruna bönor .

4. Hon har ett litet (okej, bigga!) projekt på g som jag hoppas kommer utföras, peppar peppar!!

5. Linda har en studsmatta.

6. Hon gapar alltid när hon försöker bevisa något.

Okej det var allt för mig idag då. Tycker verkligen att ni borde kommentera lindas gryma blogg lite mer. Kanske vad ni vill läsa mer om?!

hejdå, xoxo.
haters gonna hate.

PhotoShop?

Är det någon som vet hit photoshop funkar??? Jag hittar inte ens hur man laddar upp en bild där... Piiiinsaamt... ;) någon som vet ??

Min Calle, underbar som han är

Kom in från stallet för ett litet tag sen, red Calle ofcours! Vi fokuserar som ni vet väldigt mycket på traven nu. Udag blev det kort men intensivt. Inte så mkt trav-arbetet med krav idag, mer att få honom riktigt lösgjord. Jag svävar på måln när jag sitter på hanns rygg asså, min lilla underbara alldeles egna ponny <3

Nu blire stallet igen :D

Gick ut och fixade Calle och mös med honom och så innan, valde själv att rida efter mötet istället, för att det inte skulle bli så stressigt.

Så nu ska jag bege mig ut för en ridtur i manegen, gud vad underbart det är att kunna rida inne!

Där har vi svaret! ;D

Stallet nu, möte sen

Nu ska jag bege mig ut i stallet, efter det är det ett Skype-möte med ungdomssektionen som gäller. Så lite bråttom nu, hörs sen.

Hemma

Kom nyss hem från skolan, slutade med lucia träning. Kul! Slapp även svenskan vilket jag är väldigt glad över (vår svenska lärare är jättedålig) så det var superbra!

Nu ska hästarna få sitt lunch hö och sen ska jag oxå slänga i mej lite mat. Sen läxor.
Btw provet gick bra, eller det kändes bra i alla fall, för er som vill veta ;) imorgon får vi förhoppningsvis tillbaks våra biologiprov oxå, hoppas det blir bra resultat !! ;)

Rubriken här ja

Precis som alla andra vardagar i veckan är jag i skolan idag. Prov på spanskan idag, annars som vanligt. Nä förresten vi har kör oxå. Men nu ska vi ha fysik, hörs sen

Ponnyn med glimten i ögat <3

- Gustav

@ the stable now

Ska ut i stallet, rida fixa greja och så. Kommer uppdatering sen! Hörs

Stängt boken, i'm done.

Finaly...

Hemma sen ett tag tillbaks

Har slängt i mig lite mat, läxorna är påbörjade och nu sitter jag vid datorn och skriver, ska snart ta ett flyg till Spanien för att plugga lite mer till provet imorgon. Eller ja, ge mig in i spanskans värld iallafall. Vi hörs senare

Lev livet fullt ut!

Sista lektionen

Nu ska vi ha vår sista lektion, spanska. Eller i vanliga fall har vi 2 lektioner till efter denna men dom är inställda. Så idag slutar vi 12:55. Jätteskönt! Men istället för att vänta i över en timme gå tar jag kommunal buss hem så är jag hemma halv 2 :)

Kolla vilken sötis bild jag hittade <3

Dagens jag har ingen bild

Skolan idag, men chill dag. Börjar nu, hörs sen

Dagen

Skolan som vanligt så den tar vi inte. När jag kom hem gjorde jag lite läxa, vi åt och sen gick jag ut i stallet.

Ridningen gick bra och jag är nöjd. I början var han slö så då var det att driva som gällde. Jobbade Mycket med traven, det är den vi lägger mycket krut på just nu för att få bra form, lagom tempo med framåtbjudning samt ett lyft med bakbenen så han tar ut och länger steget och då trampar under sig.

Vi har kommit en bit på vägen tycker jag, han har bra framåtbjudning nu, iallafall i mitten av passet och fram emot slutet. Formen börjar vi komma överens om oxå. Steget blir bättre ju mer man jobbar honom, så i slutet av passen brukar han länga det en del, men där har vi lång bit kvar.

Allt detta gäller då bara TRAVEN och här hemma, så fort man är på "borta-bana" så är det annorlunda, så även detta är något vi ska träna mycket på.

Men tillbaks till dagens pass. Han blev riktigt pigg i slutet! Jag trodde aldrig jag skulle säga detta om min ridning på Calle, men i det slutade med att jag fick jobba för att få NER honom i ett bra tempo, coolt va ? ;)

Nu ska jag hoppa i sängen, så vi hörs imorgon! Godnatt

Skolan, as usual

Är i skolan, fast vi har slutat. Bussen går om en halv timme, så väntar i biblioteket just nu.

Me and My cupcake says goodnight to the world!

Vi hörs imorgon! Vad händer i mitt liv då? Hmm, bra fråga... Får väll vänta och se vad dagen har att erbjuda. GODNATT.

Matte på hög nivå !!

Kan ni räkna ut det? Jag kan!! :D

Nu väntar tonvis av disk

Det blev väldigt mycket att diska, båda vaskarna är fulla! Haha ;) tyvärr så blir det ingen bild, då dom blev lite misslyckade till utseendet men goda iallafall! Har precis ätit och kollar på X-faktor, så nu blir det väll lite arbete i köket. Hörs sen ladys and gentlemen! ;)

Bakar !

Jammi jammi, bakar cupcakes :D

vad tyckte ni?

haha visst var vi duktiga för att vara 7-9 år? ;) tror jag var 8. men asså vi hade ju lätt vunnit SM med dom varven, shit asså! haha eller inte! ;)

mitt gamla jag-gymnastiken

hittade några filmer från en tävling år 07 eller 08. "Dalbycupen, trasdockorna lag 2". det var där jag tävlade. kommer dock inte ihåg placeringen. men här kommer vårt fristående, eller iallafall en liten bit av det sen filmades inte resten av någon anladning.
vi tävlade även i tumbling. tror jag är näst först eller först, kommer inte riktigt ihåg.men varsågoda och njut ;)
varven: på tumbling: julng julning, julning rundat, kullerbytta julning :)
 
sen tävlade vi även i hopp (trampet) men hittar ingen film på det.
 
erkänner att jag saknar det väldigt mycket, det var riktigt roligt! men slutade för att jag inte had etid med både gymnastiken och ridningen, och ajg ville satsa mer på ridningen. ångrar inte beslutet, men det hade klart varit kul att fortsätta med båda och hade jag hafttiden hade jag lätt gjort det!
sen var det ju inte riktigt sånthär (som på filmerna) som vi tränade i slutet, nä vi avanserade ju oss en del på 3 år haha. nu är det ca 1 1/2 år sen jag slutade.

morning la blog!

okej, klockan är halv 1, så morgon är det kanske inte, men det spelar ingel roll! studiedag idag, SOVMORGON! Otroligt skönt! hästapollarna ska jobbass idag, bouth of them. blev inget igår, var ju på hundutställning först och efter det så orkade jag faktiskt inte. så båda ponnysarna vilade igår. men idag kör vi igen, riktigt härläigt!

tänkte faktiskt vara en good girl här nu och läsa lite spanska, så slipper jag det så mycket i veckan, prov på torsdag you know!
so c ya!

LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0