Hundutställning



Alla fyra ridpassen kommer upp här imorgon

Har försökt lägga ut bilderna men datorn hänger sig gång på gång så jag får göra ett nytt försök imorgon istället. Ska på hundutställning imorgon också, på tal om ingenting lixom ;) men nu ska jag sova, tidig morgon väntas, godnatt

Lagt över alla bilder

Så dom kommer upp här sen. Kameran laddas och jag ska äta middag! Hörs sen!

Bilder kommer

Hade med kameran till stallen idag. Fotade hästarna hos Ulla i hagen och Christel fotade mig och shadow när jag red där, så dom bilderna kommer upp senare! Nu ska jag fixa stallet här hemma och rida Calle, har ridit tre hästar idag och är inte klar än ;) inlägg om passen kommer senare!

Godmorgon lördag

Äntligen helg, och jag åker snart ut till stallet. Ska bara ut och pussa på mina höstar en gång till, byta täcka på Calle och sen kör vi.
I eftermiddag ska jag dra mig bort till Christel och rida Shadow, så det ska bli en rolig dag!
Men nu måste jag bege mig ut, hörs sen!


Älskar bilden! ~Tagen av Annelie~



En vän för livet


Kommer sakna dig massor, min fina vän <3 

Det här sms'et betydde massor! 


Tårarna rann när vi sa hejdå idag, att ha känt nån i 5 år och nu gå skilda vägar e svårt. Jag har vetat om det här ett tag, men ändå kunde jag inte riktigt föreställa mig att den här dagen faktiskt skulle komma... <3

Men så är det, och jag är stolt över dig och ditt beslut, du gör det rätta! Hoppas du får det bäst, kommer sakna dig! Puss <3

Såhär såg biblioteksdörren ut idag, en av tjejerna i klassen som skrev<3



Godnatt torsdag

Jagat en blandad dag, båda bra och dålig, kommer bli samma imorgon, I know it. 

Nu ska jag gå och lägga mig, sova gott och vakna i TID e min tanke, får se hur det går med det ;)

Torsdag jadå!

Inte en dag på topp, haft bättre dagar om man säger så.. men det är så livet ser ut, en dålig dag ska man ha det också ibland. 
Åkte till Backahus och piggnade till rätt bra där! Red Grynet lite, hon var jätteduktig och Ulla sa att jag skulle försöka få henne att inte vara så framtung som hon brukar pga en incident i tisdags, tycker jag lyckades bra med det, hon gick faktiskt bättre än vanligt! Så jag e nöjd med henne, fina prinsessan <3

Annars händer inte mkt kul, Calle vilar idag eftersom att han har hållt igång sen jag började rida honom igen.

Nu ska jag fortsätta med min matteläxa. 
Imorgon är det fredag.. Blandade känslor...


Onsdag

Haft en bra onsdag? Min onsdag har varit grym. Kul ämnen idag, taggad på livet blir man då ;) kören startade igen och vi fick vår planering för det kommande året vilket innefattar Lucia närmast, julavslutningen, sen en stor konsert i stan i mars nästa år med 400 pers från högstadie och gymnasie-körer runt om i landet tillsammans med kända artister och annat skoj. I mars bästa år alltså, köp biljetter ;)
Sen e det ju den efterlängtade sommaravslutningen också såklart! 

Detta är en bild från samma konsert fast 2012 (vi var inte med då), ni ser en del av kören där bar, dock inte hela!

Efter skolan åkte jag  hem till Sara, vi gick ut och fotade henne och hennes sköthäst en stund för att få fina minnen från honom sen när John inte ska rida honom längre. Vi hade riktigt roligt och några bilden blev jag RIKTIGT nöjd med! 

Hemma igen red jag Calle. Han trampade på bra och med mer energi än nånsin haha! Bilder kommer sen!

Yep...



Finna särskilt en person jag tänker på när jag läser denna texten... En person som tror alla älskar 'hen' men i själva verket är det precis tvärt om...

Men jag orka inte längre lägga mer energi på andra, utan ska fokusera 100% på mig själv nu. Ska skita i vad andra säger, tycker och tänker, det är JAG som ska komma i förstahand nu. Av mig själv. Inte av andra, men av mig själv. 
Trött på at höra totalt ointressanta saker minst en gång i timmen, saker som jag skiter fullständigt i får jag slängt över mig som om jag bad om att få veta det, men jag bryr mig faktiskt inte om ditt liv? Dina problem ju, ta tag i det i ställer för att berätta om det för mig, jag har slutat lyssna för att det tråkar sönder mig....

Fattar ni? Jobbiga människor som tror att dom är bättre än alla andra, ush, hatar det....

Men de orden säger jag godnatt <3


Blir så glad!

Riktigt kul att se att även nu när jag varit borta ett tag så har jag inte tappat läsare, nä det har faktiskt tvärt on gått uppåt och blivit fler! Kul :)

Calle gick bra idag, hältan känns mycket bättre och idag var han arbetsvillig och fin <3 vi fokuserar inte så mkt på skritten utan mer på traven och galoppen och även övergångarna är viktiga! Jag håller självklart alla tummar för att han ska bli bra, snälla gör det ni också <3

Vet inte var jag ska börja...

Har hänt mkt sen jag skrev sist, tiden har helt ärligt inte räckt till. Det har varit tidiga morgnar och sena kvällar, fullt upp alltså.

Har fortfarande inte skrivit om förra helgen vilket jag SKA göra snart, lovar!

Just nu sitter jag och pluggar, ska snart ut i stallet och trimma Calle. Vi har ju varit hos Kolgjini's kiruprakter 2 gånger, och efter det har han blivit bättre! Han är ännu inte bra, men han är på bättringsväg och jag är lyckligare än jag varit på länge!!!!

I söndags var jag förresten i Malmö och shoppade loss ordentligt, så nu är man ägare till en splitter ny systemkamera Sony a58! Köpte även ett extra objektiv, en kameraväska, minneskort och två UV-filter till objektiven. *lycklig*

I söndags kväll var jag i kyrkan för första konfa träffen. Tyvärr blev det inte Skottland då det inte fanns tillräckligt med platser, men vi ska till Hven iaf. Lite besviken blev jag då jag verkligen såg fram emot Skottland, men det blir säkert bra ändå.

Nu ska jag ut i stallet och pussa på mina hästar och jobba Calle i ridhuset! 


Min säng e upptagen...



True..

<3

Rubrik, typ

Milen + ösregn = sant

Helgen kommer i ett annat inlägg senare!

Idag sprang vi milen, känner mig ganska duktig faktiskt! Det småduggade hela tiden till och från, men med 1,5 km kvar öppnade himlen sig och vi sprang i ösregn. När jag äntligen kom i mål var jag blöt genom alla kläder och skor, håret såg ut som om jag kom ut från en dusch och jag frös som om det var 15 grader kallt, men det var ändå en sjukt härlig känsla! Slog förra årets rekord med 2 min, vilket jag är stolt över!
När jag kom hem blev det en lång och varm dusch, sen mysa ner sig under täcket med varm choklad och bulle samt min nya vän kemiboken... Prov imorgon!

Haft en toppenhelg, uppdatering kommer!

Hittade fina smygfoton från svenskan idag!

Calle mot Kolgjini's

Bästa apparaten nånsin, gör att man kan se höstarna i transporten!

Lite dålig kvällshumor

Sep. 10, 2013

<3

Ni har väntat ett tag på detta inlägget vet jag. Jag har fått någon fråga och så om när det ska släppas, svaret är NU.

Mamma och jag pratade för ett bra tag sen, i bilen på väg mot Höör's marknad. Det var blandade känslor, och det slutade faktiskt i tårar...

Ni kanske har uppmärksammat att det har varit ovanligt lite häst på bloggen sista taget. Det finns självklart en anledning till det, annars hade jag hållit igång som vanligt.

För snart två år sen blev Calle halt. Vi hade han hos kiropraktorer och veterinären var här och allt möjligt vi kunde komma på. Dom anade alla att eftersom vi köpte honom på ett "ridlekis" där han gått i 4 år och där barnen som red honom var 5 år ungefär, så hade han gått både mer och mer ansträngande sen han kom till oss. Men efter lite behandlingar av olika slag blev han bra igen.
Nu har han åter igen blivit halt, detta för ett bra tag sen egentligen. Men när vi nu hade veterinären ute för att vaccinera hästarna bad vi henne kolla på Calle igen, och hon kon då fram till att det troligtvis är en förslitning i benet sen tidigare i livet. Det innebär att han inte kommer bli bra nog för att arbeta ordentligt igen. Veterinären sa att så länge han inte har ont, vilket han inte har just nu iaf, så kan jag rida ändå, men nej, jag vägrar rida en halt häst, thats it.

Att inte veta känns jättehemskt. Jag vet inte om jag nånsin kommer kunna rida honom ordentligt igen. Om jag över huvud taget kommer kunna rida honom. Jag kommer alltid älska honom lika mycket, oavsett vad han är kapabel till, han är en del av mig och kommer alltid att vara det.

Jag mår inte heller bra över detta, jag är ofta ledsen inombords för att jag inte vet hur han mår, eller kommer att må i framtiden. Han kanske kommer må prima, men det finns också andra alternativ som inte är lika roliga att tänka på. Som veterinären sa: eftersom att han är halt nu, även fast han inte har ont, så kan det va svårt att upptäcka när han väl får ont med tanke på att han redan är halt...

På onsdag ska vi iväg till en kiropraktor igen, det är över ett år sen sist. Hon ska tydligen vara väldigt duktig. Hon kör faktiskt ner från Stockholm, så det är en lång väg!
Så för tillfället har jag ingen häst att rida, men vi har pratat med Christel så jag ska så småning om börja rida Shadow mer regelbundet, vilket jag ser fram emot.

Min fina <3

Alla har vi varit små och söta ;)

Regn och strömavbrott

Gick hem från bussen i regn, regn och regn. Tänkte precis göra lite varm choklad med då gick strömmen också, så det blev inte då mkt av det...

Iallafall, dagen har varit bra. Kaj (lärare i SO) läste upp min uppsats för klassen och även parallellklassen idag. Roligt, men samtidigt pinsamt. Men han sa sen att min uppsats var den bästa av de drygt 60 st uppsatser han rättade!

Nu ska jag sätta mig med nästa SO läxa, ha en skön måndag sålänge!

Sleepy... Zzzzzzz

Pratat med Linnea och Annelie nu på kvällen, bestämt en del kring nästa helg, bara några detaljer kvar nu. Är sjukt peppad på detta! Blir filmkväll på fredag här innan vi drar till Höllviken på lördag-söndag. Ska bli roligt! Kommer kanske inte komma så mycket uppdateringar här då, men på Instagram laddas bilder upp titt som tätt, så ha koll där! @lindalofvander

Nu ska jag krypa ner under gossigt täcke och släcka lampan för sista gången idag och bara somna... Hur skönt lät inte det lixom??

Min förmiddag

Spenderades med Maxine. Pappa skulle dit och hjälpa dom med nån belysningsgrej så då umgicks vi lite. Pratade en hel del, om allt och ingenting.
Vi tog sen en runda ut i skogen på ATV'n, kul kul! Gasen i botten ;) jag provade köra den en stund, det var ganska svårt i början men man kom in i det ganska snabbt och då gick det bra! Väl tillbaka pratade vi ännu mer ;) men det va kul! :)

#amazing

Godnatt!

Yolo

Knas Katt <3

Lördag!

Haft en härlig lördag, stall hela dagen! Började med Backahus. Hjälpte till på lektionen innan och sen red jag själv. Red Flash för en gångs skull, känns som år och dar sen jag satt på honom sist. Men det gick helt okej. Jag tycker egentligen inte om att rida honom så mycket men blev det så och jag är ändå hyfsat nöjd. Ulla va jättenöjd och tyckte att jag red honom jättebra, så det va ju kul :)
under detta passet trillade en av de små tjejerna av, men jag tror hon klarade sig ganska bra. Hon hoppade upp direkt igen så...
Efteråt var det lite kalabalik hos grannens hästar som vi och fixa, men det löste sig hyfsat det med.

Åkte sen bort till Maria's för att rida Shadow med Christel. Det gick jättebra och jag är nöjd med det. Han fick för sig att testa mig lite i treven och första galoppen, men inget märkvärdigt. Jag tyckte det var ganska roligt ;) blev nåt litet bocksprång och sånt men det får man väll bjuda på ;) annars tyckte jag det gick bra och jag tror att Christel också var nöjd med oss. Andra galoppen gick jättebra och när kände jag verkligen att jag hade 100 koll på honom, och även fast han inte gick jättevackert så kändes det bra! Så jag är nöjd med det passet!
Tack igen för att jag fick rida honom, hur kul son helst!
Christel filmade så vi ska försöka få över filmerna till mig på något sätt så ska jag göra om det till lite bilder och då kan ni kanske få se dom då, men lovar inget datum!

Nu har jag precis kommit hem, ska slänga mig i duschen och sätta på en film eller nåt = mys <3

Okej, nu e det serious business !

Tar gårdagen lite snabbt.

Var på Backahus på kvällen, hjälpte till på lektionen. Det var bara två tjejer där så när dom hade teori i klubbrummet så red vi lite. Jag började rida Clinton. Han var inte särskilt arbetsvillig i början, men det släppte när jag fick energi på honom och han förstod att han fick lov att göra mer än att bara gå i en cirkel. Jobbade lite med sidföflyttningar, tempoväxlingar och även mycket böja/ställa på olika håll. Tog en liten galopp, bara en raksträcka men svit va kul han tyckte det var! Det märks att dom inte galopperar så ofta ;) när Johanna sen tog över honom fick hon en pigg häst ;)

Tittade på henne en stund och instruerade så gott jag kunde när hon frågade om något.

Linnea red samtidigt Grynet, men hon orkade inte hela passet så jag tog henne i slutet. Fick igång henne i lite travarbete efter att ha skrittat ett tag med Linnea, tog även en galopp med henne och hon tyckte också det var kul. Som sagt, märks att de inåt galopperar så ofta!

Men det var kul att få rida de båda!

Idag är det finaly friday! Skolan avklarad, nu ska jag snabbt in i duschen innan vi ska iväg. Mer om det senare!

Förresten, måste säga att det är jättekul att ni stannar kvar och läser även de dagar jag faktiskt så inte är aktiv! Tack för det! :D

Linn o jag innan skolfotot igår ;)

Pennskrinet ät fullt nu ;)

Riktigt sugen!

Blev riktigt sugen på vaniljglass och färska jordgubbar, hur gott lät inte det lixom?! Haha ;)

Lycklig idag

En kul grej hände i skolan, måste berätta! ;)
Jag hade skrivit på min SO uppsattas om moraliska dilemman i ca en vecka, verkligen tänkt på varenda ord jag skrev, formulerade och formulerade om. Till slut var jag nöjd, och då skickade jag in den. Glad över att min uppsats var klar gick jag och la mig.

Idag när jag kom till SO'n med klassen så säger vår lärare att han har rättat våra uppsatser och att det fanns EN som stack ut. En som "hade allt, och kanske lite till" som han beskrev det.

Efteråt ber han mig gå ut ur klassrummet med honom för att prata, och gissa vad?! Det var min uppsats han hade pratat om i början av lektionen! Det var min som "hade allt, och kanske lite till". Hihi, blev riktigt glad! Han frågade också om det är okej att han läser upp den för antingen vår klass eller parallellklassen. Så det var roligt!

Jaja, nog om det..!

Nu sitter jag i soffan och gör läxor. Känner mig inte helt 100, trött och lite hängig... Men sånna dagar ska man väll också ha ibland antar jag ;)

Härlig helg!!!

Haft en sjunk mysig helg, sån helg man verkligen behöver ibland! Klart det var lite jobbigt igår, ett år lixom... Men var med goa vänner hela dagen så jag hann knappt tänka på det! :D

Åkte till Backahus på morgonen, ridlektion och så. Härligt att va igång nu. Vi hade ett kort möte och sen Ånge jag och Annelie hem till mig. Ganska kallt att sitta på moppen i en halvtimme men det va inte så farligt ;)

Väl hemma anmälde vi oss till DUS kick-off som äger rum om 2 veckor som jag, Linnea och Annelie ska åka på, tyvärr kunde inte Olga följa med.

Vi åt pizza med Bosse som kommit hem en kort vända från USA, farfar, mamma och pappa där på eftermiddagen, sen gick vi ut i hagen och fotade fina bilder på mig och hästarna. Blev några riktigt bra bilder! Så dom kommer ut här när jag fått dom av Annelie, så får ni se dom då. Fick en bild av henne nu direkt, ni ser den här nere!

Klockan var mycket när vi var klara och stallet och allt fixat, så det slutade med att Annelie stannade här inatt, vilket var väldigt mysigt. Vi låg och pratade länge, trötta som jag vet inte vad, men sjukt härligt. Det blev många skrattanfall! ;)

Idag slösade vi bort i princip hela dagen, men det var härligt att göra det med för en gångs skull. Bara för att det är kul så kommer dagens tider här. Vi sov till 9, pratade till halv 12 innan vi åt frukost, pratade ytterligare en timme där sen gick vi in i sängen igen och pratade om allt och ingenting tills klockan var runt 6. Lagom söndag ;)

Efter att hon körde hem fixade jag stallet och har till och med hunnit med läxor ;) *duktig Linda, klapp på axeln*

Visst har jag en fin ponny, älskade Calle <3

Foto: Annelie Åkesson www.annelieakesson.blogg.se

LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0