#Fenix Park ~dag 7, midsommarafton~

Även denna dag fick vi sovmorgon så vi väcktes halv 9 istället för halv 8. Men jag vaknade tidigare så jag passade på att duscha innan så var det bara att skölja av sig lite på kvällen. 
 
Efter frukosten och allt så var det gymkhana, sjukt kul och vårt lag vann en av granarna trots att vi hade den svåraste hästen för detta. Roligt var det!
 
Efter det började midsommarfirandet så smått vid lunchen (asgod hamburgare, fanta och jordgubbar). Detta åts på gräsmattan utanför hagen tillsammans med ägarna av fenixpark. Mysigt!
 
Nästa ridpass fick vi rida självständigt på banan, eller egentligen fick vi välja mellan att rida på banan eller rida ut men jag valde banan. Det gick så sjukt bra, tror aldrig jag ridit ett bättre pass än det faktiskt! Ballerina var helt otrolig! Hon gick på tygel, jobbade bakifrån och längde steget riktigt rejält och ledarna öste beröm över oss! Shit vad det kändes bra, galet...
 
Sen samlade vi ihop dressyrlaget och tränade lite på vårt nummer, gick asbra! Ballerina gjorde verkligen upp för sitt namn detta passet, hon bara svävade fram. 
 
Efter detta duschade alla och tog på fina klänningar och allt, för nu var det midsommar på riktigt!
 
Gick till restaurangen, hörde musik långa vägar! Långbord uppdukat på uteserveringen, midsommarbuffé inne i restaurangen, härlig stämning och glada skratt!  Allt var perfekt. Efterrätten blev jordgubbar i mängder, med olika tillbehör.
 
Sen tog vi gruppfoton och massa sånt, alla i sina klänningar uppe på gräsmattan. Alla glada, kändes som att allt var en dröm, eller sånt man bara ser i film eller läser i böcker. Men detta var verkligt, det var det riktiga livet och allt var helt perfekt!
 
Efteråt bytte vi om till oömma kläder och gick i 2 lag en tipsrunda som handlade om fenix park och deras hästar och hästar i allmänhet. Roligt!  Sen hoppade på traktorsläpet som tog oss ner till sjön där ledarna hade arrangerat massa tävlingar. En av tävlingarna var dragkamp över sjön. Vårt lag på ena sidan och andra lager på andra sidan, det laget som förlorade föll i vattnet. Kan glatt säga att vi vann!
 
Dom hade bundit ihop longeringslinor och grimskaft i ändarna för att alla i laget skulle kunna hålla i det och hjälpas åt att dra. Bara det att haken på grimskaftet gick sönder och smällde mig på fingrarna.  Blödde asmycket, och kunde typ inte röra ena fingret alls, kändes helt låst. Gjorde riktigt ont... Men det stoppade inte mig från att va med i nästa tävling där vi skulle köra nån stafett i roddbåt! Sjukt kul! Så 4 pers i var båt, körde vi tvärs över hela sjön för att hämta en dumle var och tillbaks igen, sen i med de 4 nästa i laget. Det laget som var snabbast att ha rott över med alla deltagare och hämtat vars en dumle och kommit tillbaks upp på land igen vann. Vet inte vem som vann detta för det var väldigt jämnt :)
 
Sen var det även en skattjakt, fortfarande i dessa två lagen. Vi fick första ledtråden av en av ledarna och sen skulle vi då springa dit den gav oss en anvisning för att sen leta reda på en ny ledtråd och så skulle vi hålla på. Första var typ "en liten häst formad som en tunna" alltså Travollta som den kallas ;) en "häst" som står på stallverandan, gjort av träplankor, en tunna, en mopp och lite hästutrustining. Där fans nästa ledtråd, och så höll det på. Vi sprang kors och tvärs överallt och tävlade mot det andra laget.
 
Sista ledtråden var den svåraste av de alla. Den låg vid ett grimskaft och sen stod ungefär såhär: "ta detta grimskaftet och hämta en häst i hagen. Ledtråd: det är en häst några av ledarna tycker väldigt mycket om. Ni måste alltså ha rätt häst med er till stallverandan för att vinna tävlingen". Här fick vi tänka efter ordentligt, men lyckades redan på första försöket och vann hela tävlingen! Ca 10 minuter senare kom det andra laget in i mål, så vi var ganska duktiga tycker jag ;) 
fick nån grej runt mitt finger som jag fortfarande hade väldigt ont i, och massa tejp ovanpå det, och under natten blev det sen bättre! Skönt. 
 
På kvällen gick vi ut och fotade midsommsrbilder men hästarna i klänning, sjukt nöjd med några av bilderna! Har dom dock inte själv utan dom ligger på andras kameror men hoppas på att få dem då snabbt som möjligt. 
 
Shit vad det var tungt att gå ifrån hagen den kvällen, veta att det var sista gången på minst er år som man kan säga godnatt till hästarna på kvällen, och lämna dom för att sen kunna hämta dem igen morgonen efter. 
 
När vi kom upp till stugorna var klockan runt 23 och vi hade tidigare bestämt att vi skulle sova under bar himmel denna natten vilket vi gjorde också! Så vi drog ut täcken och allt och la oss på under eken, runt 20 pers för alla sov inte ute men sjukt mysigt ändå! Vi låg tätt intill varandra för att hålla värmen, låg och prata länge, flummade och skrattade tills klockan var långt över midnatt, då somnade vi. Zzzzzz..

(ledsen för fördröjningen, allting hängde sig och jag kunde inte göra något åt det)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

LINDA LÖFVANDER

här kan du följa mitt innehållsrika vardagsliv tillsammans med mina fyrbenta vänner!

RSS 2.0